De laadploeg voor de vrachtwagen. Foto: PR
De laadploeg voor de vrachtwagen. Foto: PR

Stichting Oost Europa Hulp Lichtenvoorde schenkt auto aan Roemeense hulporganisatie.

Algemeen

LICHTENVOORDE Stichting Oost Europa Lichtenvoorde (SOEHL) heeft een auto geschonken aan de Roemeense hulporganisatie Fundatia Agape.

In Salárd, een dorp met zo´n 3000 inwoners in het noordwesten van Roemenië. is de kringloopwinkel van Zoltán Dani gevestigd. Deze Roemeense professor in de geschiedenis, weldoener, handelaar en duizendpoot betrekt de koopwaar voor zijn winkel al jaren van de Stichting Oost Europa Hulp Lichtenvoorde (SOEHL). De opbrengst van zijn winkel komt ten goede aan het werk van de Fundatia Agape. Deze stichting houdt zich bezig met het dagelijks bereiden en bezorgen van een warme maaltijd voor hen die daar zelf niet in kunnen voorzien. Daarnaast zijn er de dames van de Roemeense variant van de thuiszorg. Ze maken schoon, halen boodschappen en houden medisch een oogje in het zeil. Ze kunnen eventueel de bloeddruk meten en de bloedsuikerspiegel opnemen of een verbandje aanleggen. Voor al dat werk in en buiten het dorp en het uitgestrekte platteland is een auto onmisbaar. De oude VW-bus die de SOEHL had geschonken, heeft het inmiddels begeven. Op verzoek van Dani is SOEHL op zoek gegaan naar een goede tweedehands auto. Bij Auto Service Ruurlo werd een geschikte Renault Megane Scenic 2.0 gevonden.

De opbrengst van de Stichting Oost Europa Hulp Lichtenvoorde komt na aftrek van de kosten, ten goede aan tal van projecten in Roemenië. Daarnaast gaan er regelmatig transporten met spullen uit zorginstellingen en scholen in de Achterhoek rechtstreeks naar zorginstellingen of scholen in Roemenië, waaronder afgeschreven maar goed bruikbare spullen van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix uit Winterswijk.


www.soehl.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant