Café Doodgewoon

REGIO - Bij kaasboerderij Weenink aan de Eimersweg in Lievelde vindt op maandag 22 januari Café Doodgewoon plaats, ditmaal in de middag: van 14.45 tot 16.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur). Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek in Oost Achterhoek waar thema's over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden.

Het onderwerp van de inleiding is dit keer de Twentse wensambulance. De wensambulance is een organisatie met goed opgeleide vrijwilligers, waarvan de meesten ook beroepsmatig in de zorg werken. Doel is om wensen te vervullen van mensen die langdurig chronisch ziek zijn en/of in de laatste fase van hun leven zijn. Hebben zij een wens waarbij ze liggend vervoerd moeten worden, dan kan deze ambulance ingeschakeld worden.

Het Henk van Ommenfonds en Stichting Ondersteuning Thuiszorg en Maatschappelijk werk sponsoren het café in 2018 en 2019.

Volgende bijeenkomsten zijn op 21 maart: Wat is euthanasie, hoe werkt de levenseinde kliniek?; 7 mei: Over pijn en ziek zijn; 19 september: Rouw en verlies bij dementie.


www.netwerkpalliatievezorg.nl

tel. 06-13 15 91 44

Meer berichten