Jelle van Gorkom tijdens de Olympische Spelen in het Holland Heineken House om zijn medaille te laten zien.Foto: PR Jelle van Gorkom
Jelle van Gorkom tijdens de Olympische Spelen in het Holland Heineken House om zijn medaille te laten zien.Foto: PR Jelle van Gorkom (Foto: PR Jelle van Gorkom)

BMX'er Jelle van Gorkom ernstig gewond na trainingsongeval

LICHTENVOORDE - Dinsdagmiddag heeft er tijdens de training een ongeval plaatsgevonden op de BMX-baan op Papendal. Olympische medaillewinnaar Jelle van Gorkom, groot geworden in Lichtenvoorde, is hierbij ernstig gewond geraakt. Dat wordt gemeld op de website van Papendal.

Het ongeval vond plaats aan het begin van de training, onderaan de startheuvel. Jelle van Gorkom is na het ongeval met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij is onderzocht. Van Gorkom heeft gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigingen aan de lever, milt en nieren. Hij wordt op dit moment slapende gehouden.

Bondscoach Bas de Bever: "De nationale selectie is in gedachten bij Jelle, zijn vriendin en zijn familie. Laten we hen nu vooral rust en privacy gunnen."

Jochem Schellens, directeur Sportcentrum Papendal: "Het is een verschrikkelijk ongeval, op dit moment zijn we vooral met onze gedachten bij Jelle van Gorkom, zijn vriendin en zijn familie. We wensen hen alle sterkte in de komende periode."

Meer berichten