Trainingen in WALD-spelling

Algemeen

DOETINCHEM - Voor iedereen die geïnteresseerd is in de Achterhoekse en Liemerse streektaal of voor wie zich wil voorbereiden op het Oost-Gelderse Streektaaldictee op donderdag 22 maart zijn er twee bijeenkomsten voor training in de WALD-spelling. De eerste bijeenkomst is op donderdag 8 februari van 14.00 tot 16.00 uur, de tweede op woensdag 28 februari van 19.30 tot 21.30 uur.

WALD staat voor Woordenboek van de Achterhoekse en Liemerse Dialecten. De WALD-spelling wordt door het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers en vele dialectschrijvers aangehouden als de spelling voor het schrijven in de Achterhoekse en Liemerse streektaal.

De trainingen worden in een gemoedelijke sfeer gegeven door vier deelnemers aan het streektaaldictee van het eerste uur: Antoon Driessen, Gerda ter Maat, Annie Westerveld en Berd Westerveld. Zij leren de deelnemers regel 1 van het schrijven in de streektaal: goed luisteren en opschrijven wat je hoort. Het mooie van de WALD-spelling is dat je er alles mee kunt opschrijven of het nu de taal is van Dinxperlo, Didam, Eibergen, Gorssel, Hengelo, Pannerden of Winterswijk. Op www.ecal.nu staan de regels voor de WALD-spelling vermeld.
De training is bij het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers, gebouw 't Brewinc, IJsselkade 13 te Doetinchem. Aanmelden kan via info@ecal.nu of 0314-787078. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. De training is op een of op beide data te volgen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant