Reinier van den Berg komt een lezing verzorgen in de Johanneshof. Foto: PR
Reinier van den Berg komt een lezing verzorgen in de Johanneshof. Foto: PR

Reinier van den Berg in Johanneshof

LICHTENVOORDE - Reinier van den Berg, meteoroloog, komt op donderdag 25 januari in de Johanneshof om een lezing te geven met als titel 'Klimaat op hol; goede rentmeesters gevraagd'. De lezing begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Reinier van den Berg zegt: "Wat is er tegenwoordig aan de hand met het weer? December warmer dan een doorsnee aprilmaand. Wat te denken van schade door enorme hagelstenen in juni? Waren dit incidenten of verandert het weer echt. Klimaat op hol, zeg maar? Ja, daar lijkt het wel op. Sterker nog, dat is zo. Wereldwijd zien we de opwarming steeds duidelijker vormen aannemen. Samen met die opwarming wordt het ook extremer. Wat kunnen we verwachten in de toekomst? Of valt daar weinig zinnigs over te zeggen?
Nu we die klimaatverandering zo duidelijk zien, kunnen we dan met z'n allen het tij eigenlijk nog wel keren? Zo ja, hoe dan? Had die klimaattop in Parijs eigenlijk nog wel zin? En wat is de rol van de kerk? Ik denk dat iedere christen, iedere gelovige tot het inzicht zou moeten komen dat we God eren door niet alleen van zijn schepping te genieten, maar er ook als goede rentmeesters voor te zorgen. Goed rentmeesterschap maakt een gemeente geloofwaardig! Ik ben ervan overtuigd dat de klimaatcrisis vraagt om snelle en breed gedragen oplossingen, die ook enorme kansen en uitdagingen met zich mee brengen. Daarom is mijn motto: de ander te groen af zijn! Of anders gezegd: leven naar het groene hart van God. Ik neem u mee met mooie, maar ook confronterende beelden in de wereld van klimaatverandering en duurzaamheid."
 

reageer als eerste
Meer berichten