De nieuwe hoogheden van De Jonge Nölepeters; Luuk Weenink en Jitske Schuurmans. Foto: Kyra Broshuis
De nieuwe hoogheden van De Jonge Nölepeters; Luuk Weenink en Jitske Schuurmans. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Luuk en Jitske regeren over Lievelde

Algemeen

LIEVELDE - Het is weer gezellig vol in het Nölershol als afgelopen vrijdag het jaarlijkse prinsenbal van De Jonge Nölepeters wordt gehouden. Oud-prins Cas Arink en zijn adjudant Edwin Geessinck, die het afgelopen jaar hebben geregeerd onder hun motto 'Wi'j doot d'r een tandje bi'j!', worden 'afgetuigd' en opgenomen in de prinsengarde. Vervolgens wachten de aanwezigen in spanning op de onthulling van het nieuwe en 53ste prinsenpaar van Lievelde.

Door Kyra Broshuis

Er wordt een hilarische film vertoond waarin een dorpshoofd uit Zuid-Afrika klaagt over de droogte in zijn dorp. Onder Afrikaanse klanken wordt een grote waterput het Nölershol binnengesleept en nadat het ballet de regendans heeft opgevoerd komen Luuk Weenink en Jitske Schuurmans naar voren als het nieuwe prinsenpaar. Op facebook heeft de carnavalsvereniging de voorafgaande weken diverse hints uit laten gaan. President Robbert Konings legt uit hoe die hints te linken zijn aan het prinsenpaar maar uit de reacties van het publiek blijkt wel dat er maar weinig mensen zijn die het bij het juiste eind hebben. Een grote verrassing dus dat Luuk (van 'Tegel Bennie') en zijn vriendin Jitske De Jonge Nölepeters het nieuwe carnavalsseizoen zullen leiden. Het motto van de nieuwe hoogheden luidt: 'Wi'j trekt um oaver 't spoor!'

Carnaval leeft
Lievelde kent een lange traditie van carnaval vieren en de vereniging heeft goede contacten met gelijkgestemden in de omliggende plaatsen. Traditiegetrouw zullen dan ook de bevriende buurtverenigingen als de Eumkes, de Vènesikke en de Zandbieters aanwezig zijn bij de belangrijkste onderdelen van het Lieveldse carnaval in februari. Het carnaval in Lievelde leeft enorm en dat is de danken aan de vele enthousiaste vrijwilligers van met name De Jonge Nölepeters. Lievelde kent daarnaast ook nog De Mini Nölepeters en 'oudere' Nölepeters. Zij hebben ook weer hun eigen prinsenpaar.

De agenda
De agenda voor de Lieveldse carnavalisten ziet er als volgt uit: 20 januari Hooghedendag in Zieuwent, 21 januari Frühschoppen bij de Belhamels in Beltrum, 3 februari carnavalsbal bij de Vènesikke in Vragender, 9 februari Carnavalsbal bij KK-Soos in Lichtenvoorde, 9 februari Eumkesbal in Zieuwent, 10 februari het grote Carnavalsbal van de eigen vereniging in het Nölershol, 11 februari Frühshoppen bij de Maispotters in Voor-Beltrum, 11 februari optocht en kindercarnaval van de Mini Nölepeters in Lievelde, 11 februari Spätschoppen bij de Barbier in Lievelde, 12 februari Rosenmontag in het Nölershol, 13 februari dweilen in Groenlo en 13 februari Seniorenbal in het Nölershol.


www.djnlievelde.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant