Spetterend optreden in De Swite. Foto: Eigen foto
Spetterend optreden in De Swite. Foto: Eigen foto

Spetterend optreden in De Swite

Algemeen

LICHTENVOORDE - Tijdens het eerste optreden van 2018 trok St. Switbertus alle registers open. Voor een volle zaal opende voorzitter Bennie Heutinck de middag door met hulp van de majorettes een vrolijk liedje op de piano te spelen. Op de melodie van 'Op een onbewoond eiland' werd vervolgens een eigen tekst gezongen waarin iedereen hartelijk welkom werd geheten. Een erg origineel begin van deze muzikale middag. Het zaallicht ging uit en daar bewogen kleurige lijnen in de lucht, gestuurd door diezelfde majorettes.

De kop was er af, waarna een non-stop programma werd gespeeld met afwisselend de blazerssectie en de malletband in de hoofdrol. Ondersteund door mooie en soms heftige filmbeelden volgen filmmuziek (Star Wars), oude hits (Earth Song van Michael Jackson) en nieuwe stukken (Amigo van Chef Special). Love is all arround van Wet Wet Wet en Hooked on a feeling, met het bekende 'Hoe-ka-ta-ka'-thema van 'Blue Swede', vormden een compleet plaatje door de zang van de ervaren Henri Polman.
Gaande het concert kwam de vaart er lekker in en zorgde de basgitaarondersteuning van Sigi Hagenaars voor een vette sound. Bijzonder was het Afrikaanse slagwerkintro dat door het gestemde slagwerk op gezaagde bezemstelen werd begeleid. Naadloos ging dit intro over op Waka Waka, de WK-hit-song van Shakira. Na een dik uur was de muzikale achtbaanrit weer ten einde, maar niet nadat als toegift 'Rhythm is gonna get you' door alle muzikanten was gespeeld. Met een muzikaal dankjewel sloten de majorettes onder leiding van de voorzitter weer af door een eindcouplet te zingen. Met de slotregels: 'En wilt u het zelf proberen; loop De Swite dan eens in; U kunt hier van alles leren; maak dus morgen een begin!'.

Inderdaad, het thema van 2018 voor de muziekafdeling is; 'Muziek, Doen!' Elke maandag staat St. Switbertus klaar om iedereen de mooiste hobby die er is te ontdekken: zelf muziek maken. Het volgende muzikale project dient zich over een paar weken alweer aan als op de Lichtenvoordse basisscholen muzieklessen worden gegeven om kennis te maken met hout- en koperblaasinstrumenten en slagwerk. De fanfare gaat bezig voor de carnaval en zowel de kopersectie als de malletband gaan hun repertoire verder verbreden. In januari wordt ook weer een begin gemaakt met de showbewegingen die in het jubileumjaar 2019 moeten gaan leiden tot een supermooie muzikale show.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant