Bart Klein Nienhuis naar Monkey Town

LICHTENVOORDE - Bart Klein Nienhuis uit Lichtenvoorde verdedigt vanaf nu de kleuren van het opleidingsteam Monkey Town uit Purmerend.

De juniorenformatie van Cycling Club Monkey Town heeft in 2018 naast Bart een Colombiaanse renner in de selectie. Wederom heeft de ploeg van eigenaar Edwin Groot ook een Letse renner aangetrokken die het nieuw ontworpen shirt van de Nederlandse ploeg gaat verdedigen. Pablo Alejandro Wilches rijdt dit seizoen op de Nederlandse en Belgische wegen. De tweedejaars junior uit Colombia zal niet het hele seizoen uitkomen voor Monkey Town, maar verschillende periodes. Het is de eerste Zuid-Amerikaanse renner bij de ploeg. Voor het derde jaar op rij rijdt er bij één van de beste Nederlandse juniorenploegen een Letse renner. Dit keer Alekss Janis. Deze tweedejaars junior volgt hiermee zijn landgenoten Deniss Trofimovs en Martin Pluto op. Laatstgenoemde rijdt dit jaar voor de continentale formatie van Monkey Town.
Naast Bart Klein Nienhuis (TWV De Peddelaars, Aalten) zijn ook nieuw in het team de renners die zijn aangetrokken van andere ploegen. Max van der linden (wv Noord-Holland), Siebe Nicolai (wv De IJsselstreek), Sven Raats (WTC De Amstel), Samuel Runderkamp (wv Beet-IT Volendam), Lars Loohuis (OWC Oldenzaal) en Stanley Beerepoot (Spie-Douterloigne CT) overgestapt naar De Monkeys.
Heime Breederveld, Stijn Ruijter en Niels van Ekeren renden afgelopen jaar ook al voor Monkey Town en zijn dit jaar als tweedejaars wederom actief voor de formatie. Vier renners hebben de overstap mogen maken van de nieuwelingen van Monkey Town naar de junioren van Monkey Town. Dit zijn Tim Winter uit Norg, Daan Schaasberg uit Almere, Jens Pronk uit De Rijp en Jim Kes uit Volendam.
Tevens is onlangs het nieuwe tenue van Cycling Club Monkey Town gepresenteerd. Vergeleken met voorgaande jaren is in het nieuwe tenue meer oranje verwerkt, de kleur die het team kenmerkt. Het opleidingsteam gaat een uitdagend programma rijden in Europa. Ze beginnen half februari al met een trainingskamp van ruim tien dagen in Spanje.

Reageer als eerste
Meer berichten