De organisatie van de Bikeshow en Bikernight. Foto: Karin Stronks
De organisatie van de Bikeshow en Bikernight. Foto: Karin Stronks

BMC houdt Bikeshow en Bikernight op 'oude nest'

Algemeen

BREDEVOORT – De Bredevoortse Motorclub (BMC) is teruggekeerd op het 'oude nest'. Locatie Misterpoort, ofwel 'bij Bernard', is weer het thuishonk van de motorclub. In een tent op het terrein van Installatiebedrijf Henk Rensing, tegenover café restaurant Misterpoort, wordt op zaterdag 17 februari 's middags vanaf 15.00 uur de Bikeshow gehouden, dezelfde avond vanaf 21.00 uur staat Misterpoort in het teken van de Bikernight. De Bikeshow beleeft haar primeur.

Door Karin Stronks

In een grote tent op het terrein van Installatiebedrijf Henk Rensing staan zo'n dertig motoren tentoongesteld. Herwin Hijink, voorzitter van BMC, is net als zijn collega bestuursleden enthousiast over het programma: "Iedereen is welkom, zowel 's middags als 's avonds is de entree gratis. Het wordt een mooi spektakel, voor jong en oud! Vanaf 15.00 uur zijn de motoren te bewonderen. Er staat van alles, zelfbouw- en racemotoren, van Harley Davidson tot Ducati, ook Japanners en Duitse modellen. De motoren zijn van BMC-leden, sommigen hebben er meerdere, daarom staan er ook zo veel. Bij mooi weer kunnen kinderen zich vermaken op een skelterbaan en natuurlijk mogen ze op de motoren zitten en op de foto. Of een rondje meerijden op de trikes, de 'driewielers' van Wiljo Prinsen en Willy Heinen!"

Bikernight met special act
's Avonds is het feest tijdens de Bikernight bij Misterpoort vanaf 21.00 uur met de Ruurlose band Hertogh. Hertogh bestaat uit Florian Asselman - zang/gitaar, Floris Lievestro - bas, Harm Klein Geltink - leadgitaar en drummer Tomas Harkink. De band speelt rock- en popcovers, zowel Engels, Nederlands en dialect, de heren maken vooral plezier met muziek. Secretaris van BMC Roy Vultink vertelt: "We hebben beschikking over het café en de grote zaal van Misterpoort. Ook in ons thuishonk op de bovenverdieping kunnen gasten een kijkje nemen! Iedereen die een gezellige avond wil beleven moet vooral naar Misterpoort komen op zaterdag 17 februari! Zoals altijd hebben we ook deze avond een special act in petto!" Penningmeester Dirk Lankhof grijnst: "Bij Bernard op de Afterparty zal DJ Roy V. zijn opwachting maken!"

Sociale club
BMC ontstond in 1990 'bij Bernard', bij Misterpoort in Bredevoort. De club komt elke maand bij elkaar in het clubhuis. De groep is een paar keer van thuishonk veranderd, na Misterpoort waren Domme Aanleg in Barlo, Beneman in Vragender en De Driesprong in Aalten de thuisbasis van BMC.

"En nu zijn we terug op het 'oude nest', bij Misterpoort. Onze motorclub bestaat uit 65 personen, vijf ervan zijn vrouwen. We gaan er vaak op uit op onze motoren maar BMC is vooral een sociale club, een grote vriendengroep. Als één van ons bijvoorbeeld gaat verhuizen dan staat er zo een man of tien klaar om te helpen. Vanaf 2006, nadat we bij Schiller aan een barcompetitie hebben meegedaan, we werden tweede, hebben we elk jaar een Bikernight georganiseerd", aldus algemeen bestuurslid Maikel Masselink.

Bikeshow voor het hele gezin
Tijdens één van de bijeenkomsten van BMC ontstond het idee om een Bikeshow te houden. De plannen werden met enthousiasme ontvangen en kregen vorm. Dirk Lankhof: "We willen ons gewoon op een positieve manier laten zien, veel motorclubs staan slecht aangeschreven maar daar heeft BMC niets mee te maken. Zo gaan we elke twee jaar met onze motorclub en enkele oldtimers met de bewoners van het Ambtshuis op pad. De oudjes kijken er vaak maanden naar uit en evenzoveel maanden op terug! Hartstikke leuk! Nu komen we met de Bikeshow, dat wordt een leuke happening voor iedereen, voor jong en oud! En nog gratis ook. 's Middags voor het hele gezin, 's avonds lekker feesten op de Bikernight! Het is eens een keer wat anders!"

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant