Foto: PR
Foto: PR
advertorial

Shockwave therapie laat chronische pijn verdwijnen

Een nieuwe therapie biedt uitkomst aan slachtoffers van hielspoor, peesontstekingen, slijmbeursontstekingen en tennisellebogen. Door enkele behandelingen met shockwave therapie kunnen deze, vaak chronische, pijnklachten voorgoed verdwijnen. Zelfs verkalkingen verdwijnen na slechts enkele behandelingen.

Sinds enkele jaren wordt shockwave therapie door fysiotherapeuten toegepast. Fysiotherapeut Evers, secretaris van de Nederlandse Vereniging voor Musculoskeletale Shockwave Therapie (NVMST), vertelt dat de werking inmiddels is bewezen. "Internationaal onderzoek toont aan dat deze nieuwe therapie effectief is voor klachten die met andere therapieën soms moeilijk behandelbaar zijn. Deze onderzoeksresultaten komen overeen met de ruime ervaring die in Nederland reeds is opgedaan in de fysiotherapiepraktijken van onze leden. Vaak zijn patiënten met chronische klachten al met medicatie of fysiotherapie behandeld, zonder tijdelijk of blijvend succes. Shockwave therapie verhoogt de genezingskans tot maar liefst 85%. Uitzonderlijk hoog," aldus Evers.

Gespecialiseerd onderzoek
Allereerst voert de fysiotherapeut een onderzoek uit. De uitkomst bepaalt of de patiënt in aanmerking komt voor behandeling met shockwave therapie. Het pijngebied wordt gelokaliseerd en de bron van de pijn wordt achterhaald.
De shockwave behandeling
Daarna wordt de pijnlijke plaats behandeld met de behandelkop. Deze kop geeft krachtige trillingen die het lichaam tot genezing aanzetten. "Het zijn drukgolven van buitenaf, die via een behandelkop worden toegepast. De trillingen activeren de eigen genezingskracht van het lichaam", legt Evers uit. In gemiddeld vier behandelingen is de patiënt van de meeste klachten af. De behandeling is soms gevoelig, maar kan prima zonder verdoving plaatsvinden.
Welke klachten worden behandeld?

• Chronische schouderklachten, met of zonder kalkafzetting op de pezen
• Chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog)
• Pijn net onder de knieschijf
• Chronische pijn aan de achillespees (achillodynie)
• Hielpijn (hielspoor)
• Chronische nek-, schouder- of rugpijn en spanning (trigger points)
• Andere vormen van tendinitis

Fysiotherapie Lichtenvoorde/ Berkelland biedt shockwave therapie aan in combinatie met fysiotherapie.

Fysiotherapie Lichtenvoorde
Broekboomstraat 29,
0544-372727
www.fysiolichtenvoorde.nl

Fysiotherapie Berkelland
Stationsstraat 12,
7261 AD Ruurlo
06-51 52 11 26
www.fysiotherapieberkelland.nl


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden