Guus Kuijer. Foto: Stefan Tell
Guus Kuijer. Foto: Stefan Tell

Guus Kuijer over De Bijbel voor ongelovigen

Algemeen

BREDEVOORT - De Bijbel: een oud verhaal dat alleen voor gelovigen relevant is? Guus Kuijer, auteur van De Bijbel voor ongelovigen, laat zien van niet. Op vrijdag 23 februari komt hij naar de Koppelkerk om te vertellen over zijn nieuwste boek, het zesde deel in de reeks van De Bijbel voor ongelovigen. De zaal is open vanaf 19.00 uur, de lezing begint om 19.30 uur en de entree kost tien euro. Reserveren kan via www.koppelkerk.nl of via 0543-216005.

Guus Kuijer werd vooral bekend als auteur van kinderboeken. Zijn Madelief-serie was een groot succes. Met het eerste boek uit de reeks - Met poppen gooien - won hij meteen een Gouden Griffel. Begin jaren negentig werd de Madelief-serie bewerkt tot een televisieserie en later ook tot een speelfilm.

In 2012 bracht Guus Kuijer het eerste deel uit van de reeks De Bijbel voor ongelovigen. De Bijbel bevat mooie, fascinerende verhalen, die tot de oerverhalen van de mensheid behoren, maar die vooral gelezen worden door gelovigen. Dat is jammer, aldus Kuijer. Daarom vertelt hij op geheel eigen wijze de verhalen uit de Bijbel na, en maakt ze hierdoor toegankelijk voor iedereen.
Tijdens zijn lezing in de Koppelkerk zal de focus vooral liggen op het laatste deel van De Bijbel voor ongelovigen: Judit, Daniël, Susanna en Ester, maar ook de eerdere boeken zullen voorbijkomen. In de pauze en na afloop is er de mogelijkheid een boek te kopen en te laten signeren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant