Stille tocht naar Marianum. Foto: archief Elna/ Karin Stronks
Stille tocht naar Marianum. Foto: archief Elna/ Karin Stronks

Passion Lichtenvoorde zoekt kruisdragers

LICHTENVOORDE - Op dinsdag 27 maart is de derde editie van Passion Lichtenvoorde. De start is om 20.00 uur op de Markt in Lichtenvoorde. Afgelopen jaren was het iedere keer een bijzonder moment als het grote kruis bij de markt arriveerde. Na het begin op de markt wordt het 150 kg zware kruis in een stille tocht door het dorp naar scholengemeenschap Marianum gedragen. Dit is niet alleen voor al de mensen die volgen een speciale ervaring. Dat is het zeker ook voor de kruisdragers.

Bij de vorige keren werden door de deelnemende kerken en school vrijwilligers benaderd. Dit waren soms mensen met een eigen verhaal. Voor de één een moment, om na een moeilijke periode in het leven, de rug te rechten en overeind te komen en om op het plein het kruis los te laten. Voor anderen was het vooral een inspiratie om samen met anderen de schouders te zetten onder een symbool dat oproept tot opstaan.

Het verhaal van Passion Lichtenvoorde gaat verder dan alleen een lijdensverhaal. Het wil mensen bemoedigen om het leven te omarmen en niet bij de pakken neer te zitten als er tegenslagen zijn. Het zijn momenten om elkaar te helpen. Dit werd door heel veel kruisdragers heel bewust beleefd. Het was voor hen een heel bijzondere ervaring. Daarom wil de organiserende stichting Passie voor Cultuur en Maatschappij graag iedereen de kans bieden dit zelf een keer mee te maken.

Er zijn twintig kruisdragers nodig, die in twee groepen van tien personen het kruis zullen dragen. Wie wil meehelpen, kan een e-mail sturen naar info@passionlichtenvoorde.nl. Men kan zich ook aanmelden via de website passionlichtenvoorde.nl (onder 'contact'). Graag bij aanmelding de lengte even doorgeven. Een reden opgeven hoeft niet maar het zou wel fijn zijn om het verhaal achter een aanmelding te kennen. Aanmelden kan tot 1 maart. Daarna ontvangt iedereen bericht over het verdere verloop.

Voor de stille tocht zal er worden geprobeerd deze met behulp van lichtjes uit te zetten. Lichtjes zijn, door alle tijden heen, een passend teken van hoop en wijzen mensen de weg. Voor dit initiatief wil de stichting buurtbewoners benaderen om hieraan mee te werken. Dit alles onder het motto: samen delen we de passie! De kaartverkoop voor Passion Lichtenvoorde start op 1 maart. Kaarten zijn te koop bij Ringfoto Primeur en scholengemeenschap Marianum.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten