Nick Ebbers (rechts) met enkele jonge wagenbouwers als 'comité van aanbeveling' voor het Tentfeest.
Nick Ebbers (rechts) met enkele jonge wagenbouwers als 'comité van aanbeveling' voor het Tentfeest. (Foto: Henri Walterbos)

Tentfeest om voortbestaan corsogroep 6Kamp

'Binnen twee dagen hadden we al besloten dat dit Tentfeest er zou komen'

Door Henri Walterbos

LICHTENVOORDE - De opruimwerkzaamheden waren nog niet gestart of van alle kanten werd al hulp aangeboden en regende het toezeggingen. Een dag na de opruimactie, waarbij de volledig ingestorte tent van Corsogroep 6Kamp de container in ging, kon de balans al opgemaakt worden: 35.000 euro materiële schade aan het eigen onderkomen. Drie weken later zijn de eerste donaties al binnen, maar is er nog steeds grote ongerustheid en onzekerheid over het voortbestaan van de corsogroep.

"Nadat we de zaken geïnventariseerd hadden, hebben we eerst een gesprek gevoerd met terreineigenaar Brink en Campman. Zij hebben ons verzekerd dat we in ieder geval nog minimaal drie jaar op deze locatie mogen bouwen. Wij kunnen hier dus weer een tent neerzetten", vertelt voorzitter Joost Wolters. "We zijn in gesprek geweest met de gemeente over hoe verder en hebben een nieuwe hal aangeboden gekregen van Eeftink Rensing om een jaar lang kosteloos te gebruiken. Ook hebben we een hal aangeboden gekregen uit Winterswijk, ergens uit Nederland van een of andere botentent en van andere corsogroepen krijgen we eveneens spullen aangeboden. Er is in de tussentijd gewoon heel veel gebeurd. Hoe goed bedoeld ook van de eventuele onderkomens, het is allemaal net niet wat we willen, maar we houden wel alles in optie. We zijn bezig om zelfvoorzienend te blijven. We willen toch het liefst onze eigen tent. Ook omdat we graag van het aanbod van Brink en Campman gebruik willen maken, maar het geld ontbreekt nog. Daar gaan we dus hard mee aan de slag."

Grondweg aan gort
De kosten die gemoeid zijn met een herstart van de groep zijn hoog uitgevallen omdat onder meer ook het gehele grondwerk aan gort is. "Dat kost veel geld. Ook de licht- en stroomvoorziening moet vervangen worden. We hebben alleen een meterkast kunnen redden", somt Nick Ebbers van de Sponsorcommissie verder op. Ook was hij betrokken bij de gesprekken met Ronald Kruip over het Tentfeest op vrijdag 23 februari vanaf 20.00 uur bij bar 't Doktertje en café De Kruup. Er zijn optredens van School's out, Thom & Jerryshow en DJ Doubble B. "Ronald Kruip is al jarenlang een goede sponsor van ons. We hebben vaak iets voor hem gemaakt, zoals leuke entrees bij EK's en WK's. Binnen twee dagen hadden we al besloten dat dit Tentfeest er zou komen. We kregen ook al snel medewerking van dj's en bandjes aangeboden. Iedereen werkt belangeloos mee. De entree van vijf euro per persoon is voor ons en een deel van de opbrengst. Ook gaan we nog een loterij organiseren die avond, waarbij veertig mooie prijzen te winnen zijn, beschikbaar gesteld door diverse bedrijven."

Crowdfundactie
Naast het Tentfeest zet de groep een crowdfundingsactie op touw, door middel van bedrijven te benaderen om geld te doneren voor een nieuwe onderkomen. "Er is al wel het nodige geld binnen, maar te weinig om het al te gaan investeren in materialen", aldus Ebbers. Ondertussen gaan de voorbereidingen voor een eigen corsowagen dit jaar gewoon door. "Het is wel een ander ontwerp geworden, dan gepland. We hebben gewoon minder tijd, een maand zijn we zeker kwijt. En als we meedoen gaan we wel voor een top vijf notering en geen zielige wagen maken", laat Wolters strijdbaar, weten, om daar direct wel een serieuze noot aan toe te voegen. "Mochten we het geld niet binnenkrijgen op korte termijn, dan kappen we er mee. Een jaar overslaan is geen optie. We hebben best wel een jonge groep. Wij zijn er verantwoordelijk voor dat zij kunnen bouwen. Kan dat niet, dan houdt het gewoon op en gaan we ons best doen hen bij andere groepen onder te brengen. We zijn echter positief gestemd en gaan er vanuit dat het allemaal gaat lukken. We gaan 's avonds zelf bardiensten draaien. Op alle fronten gaan we zelf meehelpen. We hopen dat het een mooie avond wordt, voor iedereen."

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten