Columns

Frank Zand | WFZOG

WFZOG

Ik weet pas sinds een paar dagen dat er een WWWOG is, een Werkgroep Wonen en Werken Oost Gelre. De doelstelling van de werkgroep is: het huidige beleid van de gemeente Oost Gelre op het gebied van wonen en werken komt niet overeen met de behoefte van de (toekomstige) inwoners en bedrijven. Graag ziet de werkgroep dat veranderen, zodat Oost Gelre aantrekkelijk blijft voor inwoners en bedrijven. Van krimp naar groei. Alaaf.

Die werkgroep is vorig jaar ook pas opgericht, dus het is geen schande dat dit gezelschap nog niet tot mijn - best wel grote - bestand aan algemene feitenkennis was doorgedrongen.

De heren en dames (neem ik maar aan) houden zich dus bezig met wonen en werken in de gemeente Oost Gelre. Met de toekomst. Ik moet er niet aan denken om zelf in zo'n werkgroep te zitten. Met koffie, notulen, rondvragen en actiepunten. Maar het is goed dat er andere inwoners van onze gemeente zijn die wel wat verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Alleen die naam, die afkorting, die is natuurlijk zo lelijk dat het bijna weer mooi is. Of zijn die drie W's bewust zo gedaan, als een knipoog naar het internet?

Nadat ik dit geschreven heb, stort ik me nog een dag in het carnaval. Mijn toekomstvisie strekt zich uit tot ongeveer morgenvroeg. Ik begin meestal met een vast groepje, waarvan in de loop van de dag iedereen iedereen kwijt wordt. Maar de onderlinge band lijdt er niet onder. We hebben nog geen naam voor het groepje, en we doen ook (nog) niet mee aan officiële carnavalscompetities, zoals de optocht, maar dat kan vanaf volgend jaar weleens anders zijn. De WZVOG lijkt me wel een aardige naam, waarbij de eerste W gewoon voor Werkgroep staat en de O en de G voor Oost en Gelre.

De naamsbekendheid en de merkkracht van de WWWOG zijn trouwens nog niet al te groot. Ik heb tijdens de eerste twee (eigenlijk waren er meer) carnavalsdagen willekeurig mensen gevraagd, maar bij bijna niemand ging een bel of iets anders rinkelen. En het was toch een behoorlijke afspiegeling van de bevolking die ik aangeklampt heb. Blank en zwart (nou ja, een paar dan) en jong en oud, zoals dat zo mooi heet.

Over jong en oud gesproken: als je 18 bent geweest maar je bent nog best jong qua uiterlijk, dan krijg je na vertoon van je ID een polsbandje waarmee je alcoholische consumpties kunt kopen. Dat wil zeggen, je moet die consumpties natuurlijk nog wel met munten betalen, maar het bandje laat zien dat je legaal je lichaam naar de kloten mag helpen.

Bij mij is de twijfel al weg hoor, ik hoef mijn ID allang niet meer te laten zien.

Ik heb dan ook behoorlijk legaal gebruikt. Maar ik kan nog steeds minstens 11 keer achter elkaar probleemloos WWWOG hardop zeggen. Op het moment dat ik dit tik, ben ik echter nog niet rijbevoegd, volgens miwr.nl (naar waarheid ingevuld). Maar ik ben wel schrijfbevoegd. Schrijven levert ook geen gevaar op, hooguit ergernis.

Ik hoop, geachte lezers en lezeressen, dat het te volgen is. Erger dan de onzin die VVD-leider Halbe Zijlstra uitkraamt, zal het wel niet zijn.

reageer als eerste
Meer berichten