KBO themamiddag 2018

Algemeen

LICHTENVOORDE - Op dinsdagmiddag 27 februari om 13.30 uur organiseert de belasting- en adviesservicegroep van de KBO in clubgebouw 'De Treffer' haar jaarlijkse themamiddag. Naast informatie over de aangifte inkomstenbelasting 2017 komen ook andere voor ouderen relevante onderwerpen aan bod. Voor deze middag zijn onder andere burgemeester Anette Bronsvoort en gemeentesecretaris Marjan Nekkers uitgenodigd om enkele zaken op luchtige wijze toe te lichten.

Op 20 januari verscheen in de Telegraaf een groot artikel over Lichtenvoorde. Hierin werd de keistad niet al te rooskleurig afgeschilderd. Burgemeester Bronsvoort zal tijdens haar voordracht hier verder op ingaan. Vervolgens zal mevrouw Nekkers wat vertellen over hoe de gemeentelijke organisatie in elkaar steekt en daarbij specifiek ingaan op het functioneren van het zorgloket en de stand van zaken omtrent seniorenwoningen. Ouderenadviseur Ilse van de Kamp is deze middag ook aanwezig.

Wijzigingen in het huwelijksrecht
Er zijn per 1 januari veranderingen in het huwelijksrecht. Men is niet meer zonder meer verantwoordelijk voor de vroegere schulden van de (nieuwe) partner en de regeling 'gemeenschap van goederen' is komen te vervallen. Dit kan ook gevolgen hebben voor het levenstestament. Notaris Bas Schipper zal de aanwezigen op de hoogte brengen van de laatste veranderingen.

Invullen belastingaangifte
Na de pauze praten Henk en Marika van Beek u bij over de laatste stand van zaken over het invullen van de aangifte IB over 2017. Ook geven zij hierbij waardevolle tips. Thema's die aan bod komen zijn: belasting op buitenlands inkomen, belasting op uw spaargeld, indexeren van de pensioenen, (wegvallen van) belastingvoordelen en wijzigingen in toeslagen. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant