KSV 1 verliest in Megchelen bij SVGG

Algemeen

VRAGENDER - Om aansluiting te houden bij de middenmoot moest er gewonnen worden in Megchelen. SVGG, dat met 12 punten net boven KSV op de ranglijst bivakkeert, wilde om dezelfde reden deze wedstrijd winnen. KSV moest het deze week doen zonder de geblesseerden Rick Tanck en Erwin van de Wolfshaar.

Het eerste schot op goal kwam van SVGG. Zij mochten vanaf een meter of 25 een vrije trap nemen, dit schot werd door Pascal Wolterink weggewerkt tot corner. Na vijftien minuten kreeg SVGG een terechte penalty toegewezen. Door een slechte pass vanuit de verdediging van KSV kon de rechtsbuiten bij SVGG de bal overnemen en werd in het strafschopgebied getackeld. De penalty resulteerde in 1 -0. Een goede tien minuten later had Stan Gunnewick, na een goede voorzet van Walter Overkamp, met een perfecte kopbal KSV op gelijke hoogte kunnen brengen. De bal belandde echter op de paal. Niet veel later moest Teun Lageschaar het veld verlaten, hij blesseerde zich in een duel waardoor hij niet verder kon spelen. Inval door Tim Kolkman. Tien minuten voor rust kwam SVGG op een 2-0 voorsprong. Een corner werd hoog voorgegeven, de doelpuntenmaker kwam goed inlopen en kon vrij inkoppen. Het leek even later nog 3-0 te worden maar deze werd afgekeurd omdat deze bal met de hand in plaats van de voet in het doel werd gewerkt. De scheidsrechter floot af, ruststand 2-0.

KSV begon goed aan de tweede helft. In tien minuten werden vier goede kansen gecreëerd, helaas viel hier geen aansluitingstreffer uit. In de tweede helft kregen beide teams wat ruimte en hier en daar werd er redelijk gevoetbald. Waar het in de eerste helft bij KSV aan ontbrak, lieten ze in de tweede helft wel zien. Het ging er fel aan toe, van beide kanten. Af en toe had de scheidsrechter wel mogen fluiten voor een overtreding, maar liet hij doorspelen. Dit leidde soms tot ongenoegen van beide ploegen. Na zeventig minuten bracht KSV haar tweede wissel in. Max Elshof verliet het veld, Tom Ribbers viel voor hem in. Een kwartier voor tijd besliste SVGG de wedstrijd door de 3-0 op het scorebord te zetten. KSV zocht nog wel naar een "ere" treffer, maar deze kwam helaas niet. Anthony Porskamp mocht het nog proberen, hij kwam na 82 minuten voetbal in het veld voor Robert Stevens. Maar het bleef 3-0 op sportpark De Biel in Megchelen. Helaas gingen de punten niet mee naar Vragender.

Aanstaande zondag 25 februari speelt KSV haar dertiende wedstrijd van het seizoen. Thuis, op Sportpark de Bult in Vragender, wordt om 14.00 uur afgetrapt tegen Vios uit Beltrum.