Pauzespel: wie heeft als laatste geld in de pot gegooid als de muziek stopt? Foto: Annekée Cuppers
Pauzespel: wie heeft als laatste geld in de pot gegooid als de muziek stopt? Foto: Annekée Cuppers

Fantastische opbrengst dienstenveiling Fratsen

Algemeen

ZIEUWENT – "We sluiten de deuren en niemand mag er nog uit totdat het bedrag van 2009 overschreden is." Met een gongslag en deze onheilspellende woorden opende Karin Krabbenborg afgelopen zaterdag de dienstenveiling ten behoeve van stichting Fratsen. Een behoorlijke taak want de veiling van 2009 bracht maar liefst 6000 euro op.

Door Annekée Cuppers

De aanwezigen hadden er zin in en boden grof voor de beschikbare diensten. Deze varieerden van schoonheidsbehandelingen tot een workshop bloemschikken en van een dag mee op de hakselaar tot meters bier en schalen vol bitterballen. De veilingmeesters wisten met hun hilarische manier van presenteren de sfeer er goed in te brengen. Top-item van de avond was het aansteken van het paasvuur. Erik Hummelink, al jaren actief als paasvuurbouwer, ging er met deze eervolle taak vandoor. Of hij ook zelf het vuur aan gaat steken, blijft, volgens goed Zieuwents gebruik, nog even geheim.

Een succesvolle avond, er werd maar liefst 7312 euro ingezameld. "Een fantastisch bedrag waar we weer veel bijzondere activiteiten en evenementen van kunnen organiseren", zo laat de stichting weten.


www.stichtingfratsen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant