The Marshalls. Foto: Stefan Schipper
The Marshalls. Foto: Stefan Schipper

Classicrock The Marshalls live in actie café De Zaak

'Even leuk om in een kroeg te spelen als op Zwarte Cross'

LICHTENVOORDE - Ze kwamen in het verleden al vaker live in actie in Lichtenvoorde. Zo trad de classicrockformatie The Marshalls namelijk al meermalen op tijdens de Zwarte Cross. "Enorm leuk uiteraard, optreden op zo'n groot festival", zegt zanger Gerard te Rietmole. "Maar we vinden het net zo leuk om in een kroeg te spelen." The Marshalls komen zondagmiddag 18 maart naar café De Zaak in Lichtenvoorde.

"We beginnen dan al rond een uur of vijf en spelen door tot een uur of negen", aldus gitarist Harm Dinkla. "Iedereen kan dus de volgende ochtend weer fris en fruitig op het werk verschijnen of in de schoolbanken zitten."

Playbacken op tennisracket
The Marshalls is een band die intussen ruim vijftien jaar meedraait in het Achterhoekse muziekcircuit. Op het repertoire van de band staan namelijk rockklassiekers uit voornamelijk de zeventiger jaren. "De muziek waarmee we zijn opgegroeid", zegt gitarist Robert Bouwhuis. "Alleen spelen we de nummers, die we ooit als puistige met onze tennisrackets voor de spiegel stonden te playbacken, nu live."
Werk van onder meer Status Quo, Deep Purple, Golden Earring, Led Zeppelin. "Dat was wat we vooral in de beginjaren van The Marshalls speelden", vertelt zanger Gerard te Rietmole. "Maar gaandeweg zijn we met ons repertoire wat opgeschoven richting de eighties en nineties. Met nummers van onder meer Van Halen en Metallica. Intussen behoren ook die decennia immers tot de classicrock."

AC/DC
Daarnaast prijken er nogal wat nummers van AC/DC op de setlist: de band waarmee The Marshalls in de loop der jaren in de Achterhoek een reputatie heeft opgebouwd. "En AC/DC zal altijd op ons repertoire blijven staan", aldus drummer Ronald Roerink. "Om de simpele reden dat de stem van onze zanger griezelig veel lijkt op die van Bon Scott, de helaas veel te vroeg overleden zanger van AC/DC."
The Marshalls trad in het verleden al vaker op in café De Zaak. Zanger Gerard te Rietmole: "Om maar in de stijl van die Golden Earring-rockclassic te blijven: het is altijd leuk om weer back home te zijn…"
Café De Zaak is te vinden aan De Dijkstraat 29, aanvang 17.00 uur.

Meer berichten