35ste biljarttoernooi Zieuwent-Mariënvelde

ZIEUWENT / MARIËNVELDE - Voor de 35ste keer wordt het libre - biljarttoernooi van Zieuwent/Mariënvelde georganiseerd, met als speellocaties clubhuis 't Kevelder te Zieuwent, café Heutinck en café Wieggers te Mariënvelde. Het toernooi biedt naast leuke geldprijzen veel gezelligheid en opgeven kan nog tot 24 maart.

In het afgelopen jaar werd er door 85 biljarters deelgenomen aan dit toernooi. Waren er in de beginjaren van dit toernooi hoofdzakelijk deelnemers uit de gemeente Oost Gelre, tegenwoordig melden ook deelnemers van ver buiten de gemeente zich hiervoor aan en krijgt het toernooi een echt regionaal karakter. Ondanks dat de deelnemers de sfeer als sportief en ontspannen ervaren, ontbreekt het wedstrijdelement zeker niet.

Het toernooi is verdeeld over twee voorrondes en de poules zijn ingedeeld in twee sterktes: 15 tot 50 caramboles en een poule van 50 caramboles en meer. Na de twee voorrondes gaan de 32 best geklasseerde deelnemers door naar de finalerondes. In de voorrondes wordt gespeeld met het 10 punten systeem, de finaleronden kennen het spannende knock-out systeem. Voor het bepalen van de te maken caramboles wordt met een moyenne tabel gewerkt als voorheen.

Speeldata
De voorrondes zijn van 23 april tot en met 25 mei. Op maandag 28 mei vindt de loting voor de finalerondes plaats die duren tot en met 7 juni. De spannende finale is op vrijdag 8 juni. Alle avonden starten om 19.30 uur.

Prijzen en inschrijven
Voor de vier best presterende teams zijn er geldprijzen te winnen. Ook zijn er twee extra geldprijzen beschikbaar gesteld als stimulans voor de biljartsport. De hoofdprijs bedraagt 150,00 euro. Inschrijven voor dit toernooi kan tot 24 maart bij buurt en clubhuis 't Kevelder te Zieuwent, café Heutinck en café Wieggers te Mariënvelde, café-restaurant De Driehoek en café Hogenkamp te Lichtenvoorde en café De Barbier in Lievelde. Telefonisch of per mail opgeven bij W. Eekelder is ook mogelijk: 0544-35 23 85 / 06 23 067 335 / w.eekelder@upcmail.nl.

Meer berichten