Een schietbeurt tijdens de Run-Archery. Foto: PR
Een schietbeurt tijdens de Run-Archery. Foto: PR

Switbertus begint trainingsgroep Start2Run-Archery

LICHTENVOORDE - Run-Archery is een combinatie van boogschieten en hardlopen; de zomervariant van de spectaculaire biathlon tijdens de Olympische winterspelen. Run-Archery is leuk voor hardlopers, tri- en survival atleten omdat het boogschieten een uitdagende extra dimensie geeft aan het hardlopen. Vanaf 29 maart start een nieuwe trainingsgroep bij st. Switbertus.

Ter voorbereiding op de Run-Archery Lichtenvoorde op zaterdag 26 mei wordt door de handboogafdeling van schuttersgilde st. Switbertus in Lichtenvoorde weer een Run-Archery trainingsgroep gestart waaraan iedereen kan deelnemen, zowel beginnende als gevorderde lopers en schutters. Door de afwisseling met boogschieten is Run-Archery aantrekkelijk voor mensen die willen beginnen met hardlopen. Deelnemers geven aan dat Run-Archery veel leuker is dan alleen hardlopen. De eerste Start2Run-Archery trainingsgroep is zo goed bevallen dat de groep elke donderdag Run-Archery training doet; de nieuwe trainingsgroep kan hier op termijn instromen.

De nieuwe Run-Archery trainingsgroep in Lichtenvoorde is wekelijks op donderdag en start op donderdag 29 maart om 19.30 uur. Het accent ligt op het leren van de techniek van boogschieten, in combinatie met hardlopen. Elke training wordt er dus hardgelopen en geschoten. De trainingen staan open voor zowel recreanten als wedstrijdsporters. Vooral hardlopers die kennis willen maken met de handboogsport worden uitgenodigd, maar ook boogschieters die meer aan hun conditie willen werken. Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau. Deelnemers kunnen leenmateriaal (boog en pijlen) van de vereniging st. Switbertus gebruiken. Ter kennismaking is meedoen tot en met het evenement op 26 mei in Lichtenvoorde gratis. Voor leden van st. Switbertus is deelname altijd gratis.

Meer informatie en aanmelden via Henri Polman op telefoonnumer 06-5123 9253 of per mail runarchery@st-switbertus.nl.


www.st-switbertus.nl/handboogsport-runarchery        
www.handboogsport.nl/runarchery

Meer berichten