Longa '30 verliest ook van FC Winterswijk

Algemeen

LICHTENVOORDE - Longa '30 is het gevoel van winnen kwijt. Na het gelijkspel tegen Rohda en de nederlaag tegen Schalkhaar verloor het afgelopen zaterdag ook de derby tegen FC Winterswijk. Voor het oog van ongeveer 1500 toeschouwers ging het in de slotfase mis: 1-3.

In een mooie ambiance begonnen beide ploegen wat afwachtend, al kreeg FC Winterswijk het meeste druk op de bal. In de openingsfase waren de kansen schaars, het duurde dan ook tot de 20ste minuut voor de eerste grote kans zich aandiende. Longadoelman Pim te Loeke wist echter knap redding te brengen. Een paar minuten later was het alsnog raak. Winterswijk speler Siebe te Winkel hield de bal bewust met zijn hand binnen, waarna Lenn Redeker de bal in het doel kon schieten. De scheidsrechter en zijn assistent hadden de handsbal niet gezien en zo kwam Longa '30 dus op een zure 0-1 achterstand. Tien minuten later kreeg het de ultieme mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen toen de bal op de stip ging na een handsbal van Justin de Zwart. De bal werd van dichtbij tegen de arm geschoten, Longa '30 had het geluk dat de scheidsrechter dit als een overtreding bestempelde. Simon Klein Goldewijk schoot de bal keurig in de hoek: 1-1.

In het eerste kwartier na rust was het Longa '30 van voor de winterstop weer te zien. Al in de eerste minuut kon een strakke lage voorzet van Boet Kemperman maar ternauwernood tot corner verwerkt worden. Even later kopte Jelme Stevens uit een hoekschop op de lat en schoot Freek Heinsbroek wild over. Helaas duurde het maar een kwartier en zakte het spelpeil van Longa '30 weer naar beneden. Hoewel FC Winterswijk weer de overhand kreeg, creëerde het ook niet veel grote kansen, waardoor een gelijkspel in de maak leek. In de laatste tien minuten ontbrandde het duel echter alsnog. Eerst kreeg Freek Heinsbroek de kans op de voorsprong, maar de linkeraanvaller schoot de bal te slap in. In de tegenaanval scoorde FC Winterswijk wel. Na een mooie aanval via Daniël te Winkel was het de sterk spelende Lenn Redeker die de 1-2 hard achter Pim te Loeke schoot. Kort daarna wist Pim te Loeke een strakke voorzet niet onder controle te brengen, waarna Daniël te Winkel dit zeldzame foutje afstrafte: 1-3.

Wederom een teleurstellend weekend voor Longa '30. RKZVC is inmiddels tot op een punt genaderd, terwijl Rohda Raalte in verliespunten nu op gelijke hoogte staat. Aanstaande zondag zal Longa '30 zich moeten herpakken, het speelt dan de uitwedstrijd tegen Stevo.