SC Bemmel 1 - RKZVC 1: 1 – 3 (0 – 1)

Algemeen

ZIEUWENT - De spanning is terug in de top van de 1ste klas E. Door het verlies van Longa '30 op de voorafgaande zaterdagavond tegen Winterswijk en de winst van RKZVC zondag, staat Longa '30 nog maar één punt voor op RKZVC. Rohda Raalte kan daar ook nog bij komen als ze hun drie achterstallige wedstrijden winnen.

Dat RKZVC won van Bemmel, was gedurende lange tijd in de wedstrijd onzeker. Beide ploegen speelden op balbezit waarbij ook veel achteruit werd gespeeld. Combinaties voor een vloeiende aanval waren aan beide kanten zeldzaam. In de eerste twintig minuten waren er twee onnauwkeurige schotpogingen van Sjors Storkhorst, een schot van Bemmel dat keeper Huib Jonkman redelijk gemakkelijk kon pakken en een kopbal van Toby Bokkers die een meter langs de kruising ging. De wedstrijd hobbelde in een gezapig tempo verder tot in de 35ste minuut Mart Schutten op links aardig doorspeelde naar Jouke Knippenborg. Jouke bereikte Joey Belterman die net buiten het zestienmetergebied op links verwoestend hard in de rechter bovenhoek 0-1 binnen schoot. Een goal uit het niets. Vijf minuten voor rust kreeg een Bemmelse spits na een mooie aanval over rechts een goede kans maar hij raakte de bal maar half waardoor Huib Jonkman de bal gemakkelijk op kon pakken. In de laatste minuut voor rust schoot Bemmel van rechts vanuit een schuine hoek nog voorlangs.

Hoewel na rust het spelpeil niet veel steeg, waren er aan beide kanten wel meer aardige aanvallen en doelpogingen. De eerste was een minuut na rust een schot van Mart Schutten. Daarna een mooie aanname van Waldo Rhebergen wat net niet tot een echte kans leidde. Elf minuten na rust slalomde Sjors Storkhorst aan de linkerkant over de achterlijn waarna hij tegen de buitenkant van de paal schoot. In de 68ste minuut kwam Bemmel, dat in het algemeen zeer behoedzaam de aanval opbouwde, onverwacht op gelijke hoogte. Spits Rob Vonk werd op de kop van de zestienmetercirkel met een lage pass bereikt waar hij zich in de aanname meteen vrij draaide en met een zuiver schot in de rechter benedenhoek de 1-1 aantekende. In de laatste tien minuten had Sjors Storkhorst, die over een groot deel van de wedstrijd bijna onzichtbaar was, twee goede momenten die RKZVC toch de drie punten opleverden. In de 83ste minuut slalomde hij van rechts de zestienmeter binnen, waarbij de 2de verdediger die hij passeerde hem onderuit haalde. Hij schoot zelf de penalty hard door het midden binnen voor de 1-2. Voordat uiteindelijk de beslissende treffer viel, was er na een corner eerst nog een enorme scrimmage één meter voor het Zieuwentse doel waarbij vijf of zes spelers inschoten en blokten. Het was uiteindelijk Huib Jonkman die de bal pakte en voor opluchting zorgde. In de 93ste bracht Jens Schutten met een beheerste kopbal - na een voorzet op maat van Sjors Storkhorst - de 1-3 eindstand op het bord.

Het was voor RKZVC een moeizame wedstrijd, maar uiteindelijk telt het resultaat. Het totale resultaat van het weekend is dus dat RKZVC nu nog maar één punt achter Longa '30 staat en de spanning in de top terug is.

De volgende competitiewedstrijd is zondag 18 maart thuis tegen Rigtersbleek om 14.00 uur.