De cast van 'De mooiste dag'. Foto: Kevin Mateman.
De cast van 'De mooiste dag'. Foto: Kevin Mateman.

Advendo kijkt terug op succesvolle voorstelling

LICHTENVOORDE - Toneelvereniging Advendo kan terugkijken op een succesvol weekend. De voorstellingen voor de klucht 'De mooiste dag' trokken drie avonden lang volle zalen.

Weddingplanner Sylvia ziet als eigenaresse van 'De mooiste dag', alleen maar rekeningen binnenstromen. Ze vermoedt dat ze binnenkort de tent moet sluiten. Dan komen Herbert en Saskia hun bruiloft regelen via Sylvia. Dit betekent een goede bron van inkomsten, omdat Herbert uit een rijke familie komt. Alleen hangt er een luchtje aan deze bruiloft. Diverse familieleden proberen het huwelijk tegen te houden, of juist door te laten gaan. En willen Herbert en Saskia zelf ook wel zo graag met elkaar trouwen? De mooiste dag wordt een dag vol persoonsverwisselingen en verkleedpartijen.

De spelers waren in vorm. Er was een glansrol weggelegd voor Lydie Simmelink. In haar rol als Catherine Bosch van Drakenstein speelde ze als kakmadam de sterren van de hemel. Ook het spel van de andere spelers was overtuigend en van een uitstekend niveau. Dit seizoen kende twee nieuwelingen: Sandra Spexgoor in de rol van Sylvia en Philippine de Bruin als Saskia draaiden ondanks hun debuut mee als geroutineerde spelers.

Op zaterdagavond werd Thea Weeber in het zonnetje gezet. Ze gaat na 33 jaar Advendo verlaten om terug te keren naar haar geboortedorp in Brabant. Met weemoed namen de spelers afscheid van haar. Ze was een allrounder van bestuurslid tot regisseur, van podiumbouwer tot grime. Advendo kijkt alvast vooruit naar het nieuwe seizoen waarin het weer volle zalen hoopt te trekken.

Ook altijd al bij het toneel willen spelen? Advendo heet nieuwe leden van harte welkom.


www.advendotoneel.nl/contact

Meer berichten