Volop gezelligheid bij sjoelvereniging Mik-in. Foto: Jos Betting
Volop gezelligheid bij sjoelvereniging Mik-in. Foto: Jos Betting

Veertigjarig jubileum sjoelvereniging Mik-in

Algemeen

LICHTENVOORDE - De sjoelvereniging 'Mik-In' vierde zijn 40-jarige bestaan. Het jubileumfeest werd opgesierd met muziek, theater en een buffet. Ruim twintig leden met hun partners genoten van dit feest.

Door Dinès Quist

Allemaal dames zijn het die de sjoelclub vormen. Toch mochten de heren niet ontbreken op het jubileumfeest, zij zijn de spierballen voor het sjouwwerk van de sjoelbakken tijdens het toernooi. Op de tweede zondag van maart is de zaal bij Hogenkamp gezellig gevuld. Er wordt een woordje gesproken door voorzitster Riny Strank en PEERtoftheater zorgt voor vermaak met een interactief theaterspel.

Mik-In is opgericht in 1978 vanuit een buurtvereniging aan de Vragenderweg 'Klein maar Dapper' genaamd. Café Hogenkamp stelde zijn zaal gratis beschikbaar voor de sjoelfanatiekelingen. Toen nog kwamen de dames elke week met de sjoelbak onder hun arm geklemd om een potje te spelen. Tegenwoordig blijven de bakken in de opslag en wordt de zaal elke dinsdagavond omgetoverd tot 'Schuiflokaal' en kan er gestreden worden om de eerste, tweede en derde plaats. Eens per jaar wordt er een toernooi gehouden. De beste vier spelen ook wedstrijden door Oost Nederland. Trots zijn de dames dat de vereniging al veertig jaar bestaat. 'Een hele prestatie voor een vereniging', zegt één van de sjoeldames, terwijl ze vakkundig een steen in een gleuf schuift. Het gekletter van de sjoelstenen wordt vermengd met de Schlagermuziek die goed op volume staat en even zo luid wordt meegezongen. 'We zijn bloedfanatiek,' zegt de sjoeldame, 'maar gezelligheid staat voorop.'

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant