RKZVC bevecht één punt en komt op kop

Algemeen

ZIEUWENT - Met windkracht vijf en een gevoelstemperatuur van -10 graden Celsius werd het naarmate de wedstrijd vorderde steeds boeiender. Het eerste kwartier was van beide kanten afwachtend waarna RKZVC als eerste tot twee aardige aanvallen kwam. Beide keren werd het schot van Sjors Storkhorst geblokt en kwamen er corners uit die verder niks opleverden. In de 19de minuut schoot een Enschedese spits van 16 meter hard op de vuisten van keeper Huib Jonkman. Rigtersbleek combineerde tegen de wind in gemakkelijker en had tot de rust dan ook het betere van het spel. In de 33ste minuut speelden ze op links de Zieuwentse verdediging uit. De vanaf de achterlijn terug gelegde bal werd vanaf 11 meter door Mitchell Zephat onberispelijk in de rechter bovenhoek binnen geschoten voor de 0-1. De laatste kans voor rust kreeg Rigtersbleek in de laatste minuut vanuit een schuine hoek aan de linker kant maar Huib Jonkman blokte de inzet.

Naarmate de 2e helft vorderde, kwamen er aan beide kanten steeds meer kansen. Mede gedreven door de achterstand was de beleving van RKZVC optimaal en kreeg behoorlijke kansen. De eerste was voor Joey Belterman in de 54ste minuut na een solo vanaf de middellijn maar de Enschedese keeper blokte zijn inzet. Enkele minuten later blokte de keeper een schot van Jouke Knippenborg met de voet. In de 60ste minuut was het dan wel raak. Een vrije trap van Joey Belterman aan de rechterkant werd door Jens Schutten bij de 2de paal met een sliding binnen gedrukt voor de 1-1. Rigtersbleek begon meteen meer vooruit te voetballen waarbij een inzet met een knappe reflex door Huib Jonkman werd gered. Het meer vooruit voetballen van Rigtersbleek leverde RKZVC ruimte voor gevaarlijke counters. Zo kon een voorzet van links nog ternauwernood corner worden gekopt. Een bijna kans voor Sven Jurjus in de 76ste minuut leverde een corner op. De kort genomen corner werd door Joey Belterman ingebracht en in eerste instantie weggekopt maar daarna door Jens Schutten voorbij de 2de paal ineens op de slof genomen waarmee hij in de verre hoek de 2-1 voor RKZVC binnen schoot. Na nog een mooie aanval enkele minuten later waarbij Jens Schutten net niet met de lage voorzet werd bereikt, was het Rigtersbleek dat in de laatste acht minuten (inclusief vier minuten extra tijd) vol voor een punt ging. Het eerste schot in de 86ste minuut werd stijlvol door Huib Jonkman weggebokst. In de 90ste minuut kon een voorzet niet goed op goal worden gekopt. In de 92ste minuut redde Huib Jonkman geweldig op een knal onder de lat van 30 meter afstand. Maar in de 93ste minuut was er voor hem ook geen redden meer aan na een verre ingooi die min of meer voor goal dood viel. Van vijf meter afstand schoot Mitchell Zephat de 2-2 eindstand in de rechter benedenhoek.

Het was voor RKZVC een beetje zuur dat ze zover in blessuretijd de gelijkmaker nog tegen kregen maar gezien het spelbeeld en de kansen aan beide zijden is het een terechte uitslag. Door het verlies van Longa '30 staat RKZVC nu met een gelijk aantal punten toch maar mooi bovenaan de ranglijst op basis van het doelsaldo. Theoretisch kan Rohda Raalte hier wel boven komen maar dan moeten ze van hun achterstallige wedstrijden er wel minimaal twee winnen.

De volgende competitiewedstrijd is zondag 25 maart uit naar Heino om 14.00 uur.18-03-2018 RKZVC 1 – Rigtersbleek 1: 2 – 2 (0 – 1)