Mike Beskers (midden). Foto: Paul Tolenaar
Mike Beskers (midden). Foto: Paul Tolenaar

Mike Beskers wint goud op studenten vak wedstrijd

Algemeen

LICHTENVOORDE - De 18 jarige Mike Beskers uit Lichtenvoorde, 3e jaars student Webdesign aan het Graafschap College in Doetinchem legde de lat hoog voor zichzelf. Het in 2017 door hem gewonnen brons moest worden overtroffen en dat is gelukt tijdens de Skills Heroes vak wedstrijden.

Maandenlang hebben hebben duizenden leerlingen en studenten meegedaan aan voorrondes, provinciale kampioenschappen (vmbo) en kwalificatiewedstrijden (mbo), om uiteindelijk een van de honderden finalisten te zijn die van 15 tot en met 17 maart in de IJsselhallen in Zwolle mochten strijden voor de titel van beste vakman/vakvrouw/vak team in zijn of haar vakgebied. Tijdens de finales kregen de studenten ieder een opdracht, die binnen een bepaalde tijd afgerond moest zijn. De diverse onderdelen in de opdracht leverde punten op, de studenten maakten uitsluitend gebruik van hun opgebouwde kennis en konden niet terugvallen op internet of andere hulpmiddelen.

Aan het einde van de finaledag waren alle punten geteld door de jury en werden de studenten onder applaus warm ontvangen door de 2500 aanwezige bezoekers. Van de 8 overgebleven finalisten per vakgebied werden de nummers 1 tot en met 3 op het podium geroepen. De spanning onder de studenten was om te snijden maar uiteindelijk kwam het verlossende woord en kreeg Mike waar hij voor was gekomen, de gouden medaille!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant