Afgelopen zaterdag werd een begin gemaakt met het leggen van nieuw straatwerk.
Afgelopen zaterdag werd een begin gemaakt met het leggen van nieuw straatwerk. Foto: Henri Walterbos

Corsogroep 6Kamp blijft bestaan maar moet op zoek naar andere locatie

Algemeen Bloemencorso Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - De kogel is door de kerk. Na lange tijd tussen hoop en vrees te hebben geleefd, werd afgelopen vrijdag tijdens een ingelaste ledenvergadering van Corsogroep 6Kamp besloten het bestuur toestemming te geven haar plannen uit te voeren. Bart de Graaf is hoorbaar opgelucht en blij. "Na twee maanden van geld inzamelen, veel vergaderen en onze leden mobiliseren is het zover. We hebben een gedegen plan en de financiële middelen om deze uit te voeren. Op de belangrijkste vraag van de avond of wij als bestuur het geld uit mogen geven om onze plannen tot uitvoer te brengen werd een volmondig 'ja' geantwoord door alle aanwezige leden."

Door Henri Walterbos

De Graaf vervolgt: "Niet langer meer 'code rood' maar het sein staat weer op groen. We hebben alles op een rijtje gezet, een offerte opgesteld en de leden gevraagd het geld dat we normaliter volledig voor de bouw van de corsowagen gebruiken nu deels mogen aanwenden voor de nieuwe start. Daar zei iedereen 'ja' op. Het houdt wel in dat we dit jaar een kleinere, compactere wagen gaan bouwen met minder beweging en techniek, ook een ander ontwerp dan aanvankelijk het plan, in verband met minder tijd, maar we gaan wel vol voor een goede klassering."

Voortbestaan gegarandeerd
De Graaf bevestigt dat het voortbestaan van de groep gegarandeerd is, de toekomst verzekerd. Niet alle geraamde geldelijke midden zijn binnen, maar de basis voor een succesvol vervolg is groot. "Er is tot nu toe al een geweldig bedrag opgehaald. We zijn alle sponsoren, donateurs, mede-wagenbouwers, bezoekers van het tentfeest en alle andere gulle gevers hier zeer dankbaar voor. Zonder hun hulp hadden wij niet kunnen starten aan een nieuw bouwseizoen", maakt Bart van de gelegenheid gebruik zijn oprechte dank uit te spreken namens de gehele corsogroep. Het verbaast hem in positieve zin dat de donaties tot en met afgelopen week gewoon binnen bleven komen. "Dat had ik niet verwacht, maar wel nodig. Het is toch al weer geruime tijd geleden dat we de laatste oproep deden."

Verhuizing
Met de doorstart behoren niet alle problemen voor de groep tot het verleden. "We moeten wel volop aan de bak. We zijn zaterdag begonnen met het straatwerk maar weten ook dat we hier nog maar maximaal drie jaar mogen zitten. We moeten daarna op een andere plek verder." Iets voor latere zorg, zo lijkt het nu. De hoogste prioriteit is eerst optimale voorwaarden te creëren om september aan de start te staan met een eigen corsowagen. "We hebben het steigerwerk besteld. Over een week of vier is het binnen. Daarna zijn we nog wel zeker twee maand bezig om de tent op te bouwen. De eerste voorbereidingen voor onze nieuwe dakconstructie zijn ook al getroffen. Ondertussen gaan we wel voorbereidingen treffen voor de bouw van de corsowagen, voor zover dat mogelijk is."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant