Het interieur van de Werenfriduskerk ademt de sfeer van het 'rijke Roomse leven'. Foto: PR
Het interieur van de Werenfriduskerk ademt de sfeer van het 'rijke Roomse leven'. Foto: PR

Bezoek de 'kathedraal van de Achterhoek'

Algemeen

LICHTENVOORDE - Op zondag 15 april organiseert de protestantse gemeente Lichtenvoorde een interessante excursie voor alle belangstellenden naar de St. Werenfriduskerk te Zieuwent, in de volksmond ook wel 'de kathedraal van de Achterhoek' genoemd. Het interieur van deze imposante kerk ademt nog de sfeer van het rijke Roomse leven rond 1900 en is een bezichtiging meer dan waard.

In 1889 gaf het bisdom toestemming voor de bouw van een nieuwe kerk. De bouwpastoor was pastoor Zanderink. Deze kerk, in neogotische stijl, werd ontworpen door de architect J.W. Boerbooms, een leerling van de bekende architect Pierre Cuypers. Op 10 oktober 1899 werd de kerk ingewijd en twee dagen later in gebruik genomen. De kerktoren is 75 meter hoog en de kerk heeft gebrandschilderde ramen van de kunstenaars Henricus Kocken en Schifferstein. De muurschilderingen van de kunstschilder Wijnand Geraedts dateren uit 1925/1927.

Opgeven voor 12 april is noodzakelijk. Bel of mail Sjors Tamminga, telefoonnummer 0554 -37 27 52 of per mail: sjors.tamminga@kpnmail.nl. De kosten bedragen 5 euro inclusief rondleiding en koffie/thee. Gratis vervoer in overleg. Vertrek is om 14.30 uur vanaf de Johanneshof, Rentenierstraat 9.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant