Vlnr: Monique Uffink, Johan Klein Nibbelink, Pascal Wolterink en Rinske Kranen. Foto: Henri Polman
Vlnr: Monique Uffink, Johan Klein Nibbelink, Pascal Wolterink en Rinske Kranen. Foto: Henri Polman

Jubileumconcert 'Friends in Concert'

LICHTENVOORDE - In het kader van het jubileumconcert 'Friends in Concert' op zaterdagavond 21 april bij het Marianum, spreken we met vertegenwoordigers van popkoor Friends.

Voorzitter Monique Uffink: "In 2013 bestond Friends 25 jaar en wilden we een jubileumconcert geven. Maar omdat dirigente Diny van de Gevel net afscheid had genomen, was dit geen geschikt moment en is het jubileumconcert vijf jaar uitgesteld." Pascal Wolterink, lid vanaf het eerste uur: "Friends bestaat 30 jaar, maar feitelijk langer; we komen voort uit de rijke historie van het jongerenkoor Lichtenvoorde. Zelf ben ik als zestienjarige knul lid geworden en altijd gebleven omdat ik heel graag zing en het elke dinsdag weer een stukje ontspanning biedt. Er is veel veranderd, vroeger zongen we vooral Nederlandstalig en kerkliederen, nu zijn we een popkoor, het repertoire vind ik erg prettig! Oud-dirigente Diny is nu trouwens fanatiek lid van Friends." Monique: "We zingen nog steeds af en toe en met veel plezier in de kerk, maar zonder het stempel kerkkoor. Ik zing vanaf mijn zevende jaar. Eerst bij het kinderkoor, daarna bij het jongerenkoor en nu bij Friends. Zingen blijft leuk, nee het wordt steeds leuker! Friends maakt zeker sinds de komst van dirigent Johan Klein Nibbelink een goede ontwikkeling door. Nieuw repertoire, leuke optredens op diverse locaties, ledengroei en elke oefenavond een gezellige nazit."

Pascal: "Monique levert een bijzondere bijdrage aan Friends, al twintig jaar zit ze in het bestuur en heeft zich ontwikkeld tot een natuurlijke voorzitter; ze regelde toch al alles." Monique reageert: "Ik houd ervan om gelijk aan te pakken." Datzelfde kan gezegd worden van Rinske Kranen van de organiserende jubileumconcert-commissie. Rinske: "ik heb een duidelijke mening en dan moet je ook je schouders eronder zetten. Naast de website www.popkoorfriends.nl ook voor dit jubileumconcert. Ons koor is gegroeid, dat moet je laten zien. Als commissie zetten we ons ervoor in dat 21 april echt een feestje wordt. Friends heeft een mooie mix van gezelligheid maar ook van goed presteren. Onze dirigent Johan voelt dit uitstekend aan!" Dirigent Johan Klein Nibbelink: "Friends heeft altijd al een mooie klank gehad en nu werken we aan de uitstraling, daarvoor hebben we regieondersteuning van Johan Kersjes. Hij helpt ons spelen met de kooropstelling en juiste intentie en tekstbeleving. Dit is een groeiproces. Zangers moeten flink aan de bak, alle teksten uit het hoofd leren."

Friends met liveband in Marianum
Johan: "We zingen vaker in het Marianum, recent nog met de Passion. Het is een mooie zaal met een geschikt podium voor popmuziek, zeker met een liveband". Monique vult aan: "De samenwerking met Marianum is altijd erg prettig, ook dankzij Harry Bennink." De liveband is een wens van Johan. "Dat geeft een extra dimensie. We hebben in Combo Concept professionele muzikale ondersteuning met bekende namen als Leon Venderbosch (gitaar), Michel Rozer (toetsen), Leander Grooten (bas) en Theo Janssen (drums). Goed geluid en beleving verzekerd!"
Monique: "ik ben nu al trots op ons cluppie. Mede door onze medewerking aan de Passion is er een druk programma en zijn er extra repetities nodig. Prettig is de goede samenwerking met PKN, de Johanneshof waar we elke dinsdag vanaf 20:00 uur repeteren. Met Jan voorop krijgen we alle medewerking, Friends voelt zich hier helemaal thuis."

Johan sluit af. "Ik heb veel zin in 'Friends in Concert'. Het wordt een mix van oude krakers en mooie ,nieuwe nummers, veel afwisselender kan niet. Tip: mis het niet en meezingen mag."

Meer berichten