Lynn Bongers tweede bij NK Enkel Dynamictennis in 's-Hertogenbosch

Lynn Bongers met de tweede prijs. Foto: Harry Breuker
Lynn Bongers met de tweede prijs. Foto: Harry Breuker

LICHTENVOORDE - Zaterdag 31 maart werd in sporthal ''De Schutskamp" in ''s-Hertogenbosch het NK Enkel Dynamictennis gehouden. Litac was met zes deelnemers aanwezig, verdeeld over alle vier de klassen.

In de A-klasse Tom Groot Kormelink, de B-klasse Harry Breuker, de C-klasse Janine Harbers, Danielle Roeling en Bennie Huiskamp en in de D-klasse Lynn Bongers. Na spannende poulewedstrijden in de ochtend, bleek in de A- en B-poule geen plaats te zijn voor de Litac-ers in de kwartfinale: Tom 11de en Harry 13de. Maar in de C- en D-klasse gingen alle deelnemers door naar de kwartfinales. Helaas sneuvelden Janine, Danielle en Bennie allemaal in de kwartfinale en streden onderling om plaats 5 tot en met 8 met als uiteindelijk resultaat Bennie 6de, Janine 7de en Danielle 8de.

Maar in de D-klasse ging het heel erg goed met Lynn, ze bereikte ongeslagen de finale. In de finale kwam ze de NK debutant Marcel van Dulmen van Appoldro- Apeldoorn tegen. Een bekende voor Lynn van de onderlinge competitie tussen Litac en Appoldro, de twee grootste dynamictennisverenigingen van Nederland. De finale werd dan ook een echte thriller, Lynn wist dat dit de laatste kans was om de titel in de D-klasse binnen te halen, want ook de verliezende finalist wordt volgend jaar C-speler. De laatste drie NK's was ze twee keer 4de en in 2017 werd ze 3de. Lynn startte goed en wist in de eerste set steeds de voorsprong vast te houden en daardoor de eerste set na zich toe te trekken. Helaas ging het in de tweede set net andersom, waardoor er een derde beslissende set nodig was. En dit werd echt een regelrechte uitputtingsslag: na een dag zwoegen was het meer een strijd, wie heeft nog het meeste energie. Helaas moest Lynn op het nippertje haar meerdere erkennen in Marcel. Maar met een knappe tweede plaats neemt Lynn waardig afscheid van de D-klasse!

Meer berichten