Degradatie dreigt voor Litac

LICHTENVOORDE - Na de grote nederlaag vorige week tegen Taverzo Zoetermeer werd opnieuw door Litac aan het kortste eind getrokken. Het begint er nu wel heel somber uit te zien voor het team dat via de najaarscompetitie met overmacht promoveerde. Aan een komende degradatie ligt vooral het gegeven ten grondslag dat de basis veel te smal is.

In feite moest het echte werk gedaan worden door slechts twee spelers te weten Sander Spijkers (50% winst in deze competitie) en Aaron Albeck (52%). De steun van de derde spelers Jarno de Kruijff (11%) en Jean Paul Haenen (0%) leverde niet voldoende op om te overleven. Daar komt bij dat bijna alle teams over meerdere spelers beschikken en dat het belangrijk is hoe de samenstelling tegen Litac was. Daarbij kan gesteld worden dat de aanstaande kampioen, Taverzo 2 uit Zoetermeer, de beslissende klap uitdeelde. In zowel de wedstrijd in de Zandschoppe (1-9) als in Zoetermeer (10-0) kwam men in de sterkste opstelling uit met oud-eredivisiespelers. De andere teams troffen het beter, waardoor deze uitslagen er duidelijk bij afstaken.

Het team van Vriendenschaar was ook op z'n sterkst naar Lichtenvoorde gekomen. Werd het in Gouda nog 5-5, nu zat het allemaal wat tegen. Veel partijen werden pas in de 5de set beslist. Helaas veelal ten nadele van de thuisclub. Sander Spijkers leverde nog de beste prestatie met twee overwinningen, Aaron Albeck kon er slechts één punt aan toevoegen. Jarno moest drie keer buigen, al bood hij goede tegenstand.

Met nog twee wedstrijden te gaan is de achterstand zo groot dat komende week -na een eventuele nederlaag bij Slagvaardig Rheden- degradatie een feit kan zijn. Litac – Vriendenschaar (Gouda) 3-7.

Meer berichten