Erix behaalt noodzakelijke overwinning in strijd om handhaving

Algemeen

LIEVELDE - Erix heeft vanmiddag in de strijd om handhaving drie hele noodzakelijke punten gepakt tegen de nummer voorlaatst VV Marienveld. Vooral op basis van de tweede helft was deze overwinning verdiend.

De eerste de beste kans was voor Erix in de 6de minuut. Rick ten Have schoot van dichtbij in na een goede voorzet vanaf rechts waarbij de keeper ternauwernood redding kon brengen. Hierna ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd waarbij Marienveld zeker niet de mindere was van Erix. Marienveld kreeg in de 15de minuut een mogelijkheid waarbij de bal goed werd teruggelegd op de 16-meter en waarbij de ervaren Marienveld- spits hard uithaalde. Zijn schot ging over het Erix-doel. Niet veel later, in de 19de minuut, was er wederom gevaar van Marienveld. Na een goede aanval werd de bal hard maar recht in de handen van Erix-doelman Tim Klein Tank geschoten. Na deze aanval, in de 20ste minuut, kreeg Erix-middenvelder Luuk Weenink een prima mogelijkheid. Echter lukte het Luuk niet om de bal dusdanig te kunnen controleren om deze van dichtbij binnen te kunnen schieten. De keeper kon in deze situatie redding brengen. In de 27ste minuut was er een kansje voor de wederom ervaren Marienveld-spits. Een voorzet vanaf links werd door hem in een keer op de wreef genomen en de bal ging hard over het Erix-doel. In deze fase golfde het spel op en neer en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. In de 32ste minuut ging Erix-spits Nick Berentsen alleen op de Marienveld-doelman af maar Nick schoot ietwat te vroeg waardoor de keeper redding kon brengen. In de 35ste minuut leek Erix op voorsprong te komen maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Zo aan het eind van de 1ste helft trok Erix het initiatief wat meer naar zich toe en leek in de 45ste minuut op voorsprong te komen door Rowan Weenink. Rowan ging alleen op de doelman af maar Rowan zijn inzet werd gekeerd door goed keeperswerk. Het was een levendige 1ste helft waarbij beide ploegen aanvallend speelden en de betere mogelijkheden toch voor Erix waren. Beide ploegen gingen rusten met 0 - 0.

Na rust had Erix het betere van het spel en Marienveld moest steeds verder terug en verscheen minder voor het Erix-doel. In de 57ste minuut kwam Erix dan ook verdiend op voorsprong door Rowan Weenink. De bal werd hierbij goed breed gelegd door Twan Spekschoor en Rowan schoot vervolgens de bal vanaf rechts hard en laag in de lange hoek. 0 - 1. Erix was de betere ploeg maar diende alert te zijn bij de omschakelmomenten van Marienveld. Zoals in de 63ste minuut waarbij de Marienveld-spits na een goede dieptepass de bal net niet voorbij Erix-doelman kon werken. Tim kon in deze situatie redding brengen door zijn doel goed te verkleinen. Erix werd steeds sterker en Erix kreeg enkele goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden. In de 67ste minuut nam Rowan Weenink een vrije trap vanaf de 16-meter. Rowan schoot de bal in de rechterhoek waarbij de doelman net redding kon brengen. Uit de daaropvolgende corner kreeg Nordin Stevens, die een prima wedstrijd speelde, een goede kans. Echter schoot Nordin van dichtbij de bal hard en recht in de handen van de Marienveld-doelman. In de 75ste minuut brak Rick ten Have op links door en zijn voorzet kon net niet worden binnengewerkt door Erix-invaller Thijs Gotink. Thijs zijn inzet verdween in het zijnet. Een minuut later, in de 76ste minuut, schoot Rick keihard op de lat na goed voorbereidend werk van Rowan Weenink. Erix verzuimde in deze fase de score verder op te voeren. Gelukkig viel de beslissing dan uiteindelijk toch in de 79ste minuut. Erix-invaller Pieter ten Have neemt de bal in het 16-meter gebied prima aan en legt deze terug op Nordin Stevens die vanaf een meter of twintig hard en zuiver uithaalt en de bal in de benedenhoek schiet. 0 - 2. Een schitterend doelpunt en hiermee was de wedstrijd definitief beslist. Marienveld drong niet meer aan. In de 85ste minuut viel zelfs de 0 - 3 na een goede combinatie tussen de broers Wouter en Pieter ten Have. Wouter speelt in op Pieter, Pieter legt terug op Wouter en Wouter stuurt Pieter de diepte in waardoor Pieter alleen voor de Marienveld-doelman verschijnt en daarbij zijn goede invalbeurt beloond met een doelpunt. 0-3.

Erix heeft vanmiddag vooral op basis van een goede tweede helft drie zeer nuttige maar ook verdiende punten gepakt. Hopelijk wordt deze goede lijn de komende drukke weken voortgezet. Donderdag 12 april speelt Erix thuis tegen VIOS Beltrum. De wedstrijd op Sportpark Delakker begint om 19.30 uur.