RKZVC speelt gelijk tegen hekkensluiter Quick 1888

Algemeen

ZIEUWENT - Dat het in de eindfase van de competitie niet zo gemakkelijk is om wedstrijden zo maar te winnen, bleek dit weekend wel weer. Alle drie ploegen aan de kop van de ranglijst speelden gelijk tegen la(a)g(er) geklasseerde tegenstanders!

Vooral voor rust was het vandaag van Zieuwentse kant op zijn zachtst gezegd geen top. Quick 1888 begon veel fanatieker en schoot in de eerste vijf minuten al tweemaal op goal waarbij de 2de poging door keeper Huib Jonkman tot corner werd verwerkt. Enkele minuten later had Jens Schutten de eerste Zieuwentse doelpoging maar zijn mooie schot werd met moeite tot corner verwerkt. Uit de daarop volgende korte corner schampte Bart te Focht de bal met het hoofd maar ging voorlangs. In de 10de minuut kreeg Quick 1888 een twijfelachtige penalty. Een poging tot voorzet werd tegen de achterkant van de arm (die tegen het lichaam zat) van een wegdraaiende Zieuwentse verdediger geschoten. Dimitri Vrehe schoot onberispelijk de Nijmeegse voorsprong binnen. Vanaf dat moment beheerste RKZVC het veldspel, mede omdat Quick 1888 zich gewillig terug liet zakken en loerde op de counter. Door het trage en onnauwkeurige rondspelen van Zieuwentse kant, creëerde RKZVC echter nauwelijks kansen. Een vrije trap door Sjors Storkhorst werd door Jens Schutten ruim over gekopt. De beste kans was nog na een slechte trap van de Nijmeegse keeper dat werd geblokt. Het schot van 25 meter door Waldo Rhebergen was net niet hoog genoeg zodat de Nijmeegse keeper met een reflex de bal nog tot een corner kon verwerken. Op slag van rust kwam RKZVC nog goed weg na een counter van Quick 1888. Het schot kwam op de buitenkant van de kruising.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde met een aanvallende wissel voor RKZVC en veel balbezit. Quick 1888 loerde op de counter. Dat RKZVC niet verder achter kwam, was te danken aan Dimitri Vrehe die binnen vijf minuten twee opgelegde kansen kreeg. De eerste schoof hij naast in geheel vrije positie, de tweede verspeelde hij door de bal te ver voor zich uit te spelen. In de 54ste minuut kwam RKZVC op gelijke hoogte na een mooie aanval via Jouke Knippenborg en Joey Belterman die Sjors Storkhorst aan de rechterkant van het zestienmeter gebied bereikte. Sjors kapte naar binnen en met een geplaatst schot in de linker bovenhoek zette hij de 1 - 1 op het scorebord, Twee minuten later had RKZVC op voorsprong moeten komen nadat Joey Belterman op rechts op de achterlijn door kwam. Zijn bal terug werd door Jens Schutten midden voor goal naast geschoten. In de 62ste minuten - na een korte corner - draaide Sjors Storkhorst naar binnen maar zijn lage schuiver in de verre hoek kon nog net door de Nijmeegse keeper worden verwerkt. Een schot van Sven Jurjus miste de juiste richting en een afstandsschot van Waldo Rhebergen kon niet klemvast worden gehouden door de Nijmeegse keeper maar er was geen Zieuwentse spits in de buurt om hier gebruik van te maken. Nadat een schot van Toby Bokkers nog was geblokt, kreeg Dimitri Vrehe zijn laatste kans maar hij nam de bal in vrije positie verkeerd aan. De laatste mogelijkheid kreeg Jouke Knippenborg na een steekpassje van Mart Schutten maar het schot van Jouke ging een halve meter naast.

Dat voetbal veel emotie in zich heeft, bleek na de wedstrijd. Een Zieuwentse supporter vertelde na afloop dat hij slechte zin had maar, toen hij hoorde dat Longa '30 ook gelijk gespeeld had, was zijn stemming een stuk verbeterd. Niettemin is het zonde om tegen de hekkensluiter gelijk te spelen. Verder is er echter nog niks verloren. Het verschil met koploper Longa '30 blijft twee punten en aan de uitslagen van dit weekend is te zien dat het nog volstrekt onduidelijk is wie kampioen gaat worden.

De volgende competitiewedstrijd is zondag 15 april thuis tegen Stevo om 14.00 uur.