Mooie tweede plek voor Pacelli DS1

ZIEUWENT - Afgelopen zaterdag speelde Pacelli DS1 haar laatste wedstrijd van de competitie. Deze uitwedstrijd werd gespeeld tegen Lettele DS1. Met Lettele op de derde plek en Pacelli op de tweede plek beloofde dit een spannende wedstrijd te worden! Overigens was er voor beide teams geen mogelijkheid om nog te stijgen of dalen in de ranglijst, mits koploper Havas zou verliezen. Maar helaas was dit niet het geval.

In de voorbespreking kwam onder andere naar voren dat Pacelli alles moest geven wat er nog mogelijk was. De laatste wedstrijd van het seizoen wilden de dames namelijk maar al te graag afsluiten met een overwinning. De wedstrijd begon fel. De eerste paar minuten ging het nog redelijk gelijk op, maar na een tijdje liep Lettele toch iets uit wat resulteerde in een ruststand van 18 - 13. In de rust werd er besproken wat anders moest. Het doelpuntenverschil van vijf is prima in te halen bij handbal, en met deze instelling ging Pacelli dan ook de tweede helft in.

Deze begon echter niet zo goed. Lettele was snel in de aanval waardoor er bij Pacelli gaten vielen in de verdediging. Toch gaf Pacelli het nog niet op, dit bleek dan ook. Na tien minuten in de tweede helft begon Pacelli aan een inhaalrace. De verdediging stond een stuk sterker en in de aanval werd er scherp afgerond. Dit resulteerde erin dat Pacelli terugkwam tot een achterstand van maar een doelpunt. Helaas was dit net niet genoeg, Lettele wist de voorsprong toch te behouden. Eindstand 31 - 28.

Hoewel Pacelli de laatste wedstrijd van het seizoen niet wist te winnen, zijn dit jaar veel doelstellingen behaald en uiteindelijk zijn ze geëindigd op een mooie tweede plaats. In de na-competitie neemt Pacelli deel aan de Bartelscup, een competitie voor teams uit de hoofdklasse en de tweede divisie. Gedurende het hele seizoen hebben de speelsters van Pacelli DS1 zich enorm gesteund gevoeld door alle enthousiaste supporters waarvoor hartelijk dank.

Meer berichten