Longa '30 geeft 3-0 voorsprong uit handen

Algemeen

LICHTENVOORDE - Longa '30 heeft zichzelf afgelopen zondag een slechte dienst bewezen door met 3 - 3 gelijk te spelen tegen Tubantia. Bij rust leek er geen vuiltje aan de lucht (3 - 0), maar in de tweede helft ging het toch nog mis.

In de eerste helft was Longa '30 heer en meester. Doelman Pim te Loeke kreeg vrijwel niets te doen, terwijl zijn collega aan de overkant het erg druk had. Al in de eerste tien minuten deelde Thomas Kerperien twee speldenprikjes uit, maar beide inzetten waren een eenvoudige prooi voor de keeper. Zijn derde poging was wel raak; Kerperien tikte een perfecte voorzet van de doorgebroken Thom Berendsen binnen: 1 - 0. Longa '30 ging op zoek naar meer en kreeg het ook. Nadat Freek Heinsbroek een voorzet van Twan Wolters maar net over volleyde, was het Thomas Kerperien die opnieuw scoorde. Een afgeslagen bal werd door Thom Berendsen ineens op de pantoffel genomen en nog iets van richting veranderd door Kerperien: 2 - 0. De slotminuut was voor de soms ongrijpbare Berendsen. Eerst bekroonde hij zijn goede eerste helft met de 3 - 0. Vanaf de middenlijn slalomde hij langs drie verdedigers en liet de keeper kansloos. In diezelfde minuut had hij ook de 4 - 0 op de schoen, maar nu schoot hij tegen de keeper aan.

Direct na rust had ook Kerperien de 4 - 0 op de schoen, maar hij schoot oog in oog met de keeper over. Wat er daarna gebeurde had niemand langs de lijn voorzien. Tubantia scoorde uit haar eerste kans de 3 - 1 en ging daardoor toch iets meer geloven in een goed resultaat. Longa '30 ging daarentegen juist twijfelen en dit leidde tot een dramatisch half uur. Voetballend lukte er niets meer, terwijl er ook geen druk meer werd gezet op Tubantia. Toen Bas ter Horst met zijn tweede de 3 - 2 binnen schoof, was het misschien wel wachten op de 3 - 3, en die kwam er dus ook. Hugo ter Hedde volleyde de bal op fantastische wijze langs de kansloze Pim te Loeke. Na die 3 - 3 kon de wedstrijd beide kanten op. Terwijl Tubantia nog een grote mogelijkheid kreeg op de 3 - 4, kon Longa '30 opeens wel weer voetballen en kreeg het nog drie goede kansen. Een vrije trap van Nick te Veldhuis werd knap gered door de keeper, terwijl Thom Berendsen tweemaal oog in oog met de doelman kwam te staan. Helaas was de koek op voor Berendsen en wist hij het doel niet te vinden (naast en over).

Duur puntverlies dus voor Longa '30. Omdat concurrenten Rohda Raalte en RKZVC ook gelijkspeelden blijft de stand in de top ongewijzigd. Volgende week neemt Longa '30 het in Enschede op tegen Rigtersbleek.