Switbertus handboogsport succesvol in Oirschot

Vlnr: Ruud ten Have, Bram Polman, Jorik Klein Nijenhuis en Henri Polman. Foto: Ad van Zelst
Vlnr: Ruud ten Have, Bram Polman, Jorik Klein Nijenhuis en Henri Polman. Foto: Ad van Zelst

LICHTENVOORDE - In het Brabantse Oirschot vond afgelopen zaterdag de 1ste Run-Archery van seizoen plaats. Het was een succes mede dankzij de samenwerking met Oirschot Atletiek. Vanuit deze atletiekvereniging had de organisatie de beschikking over een heel geschikte wedstrijdlocatie, gezellig clubhuis met goede catering en een goede ondersteuning van vrijwilligers. Het was de eerste wedstrijd in Brabant dus veel nieuwe talenten en gezichten, maar de overwinning ging naar onze Oosterburen; de Duitse favorieten Sandra Szulc en Niklas Krause gingen er met de prijzen vandoor.

Jeugd heeft de toekomst
Opvallend was het goede presteren van de junioren. Bij de heren is het hele podium eigenlijk junior met Niklas, Bram Polman van Switbertus en Marthijs Barkel uit Apeldoorn. Bram was goed op dreef en was ondanks zijn 17 jaren overall de snelste Nederlander. Het programma was heel compact: kwalificaties over de reguliere achtervolgingsafstand (4×1000 meter door een uitdagend bos). En de finale heats over de sprintafstand (3×400 meter). Oirschot was de eerste wedstrijd volgens het nieuw vastgestelde reglement. Per schietbeurt worden er nu vier klapdoelen van 20 cm geschoten op 18 meter. Volgens de nieuwe opzet is de kwalificatie van groot belang, de snelste tien van de kwalificatie zitten in de A-finale. Deelnemers aan de B-finale kunnen niet meer winnen van een deelnemer binnen hun categorie in de A-finale. Ruud ten Have was met zijn tijd in de B-finale 3de heer overall geworden; dat biedt veel perspectief voor de volgende wedstrijden. Henri Polman was 4de overall en winnaar bij de masters, Jorik Klein Nijenhuis was 7de overall en 4de senior.

Switbertus succesvol in team relay
Bij de estafette lag het team van Switbertus (Bram en Henri Polman en Jorik Klein Nijenhuis) lang aan de leiding maar door een slechte schietbeurt van Henri zat er niet meer in dan een zilveren plak. Ruud ten Have zat in een ander team en wist door voortreffelijk schieten een bronzen plak binnen te halen.

De 2de wedstrijd in de Dutch Run-Archery CUP is op 26 mei in Lichtenvoorde. Inschrijven kan nog via runarchery@st-switbertus.nl.

Meer berichten