Veel belangstelling voor nieuwste voorjaarsmode. Foto: Jos Betting
Veel belangstelling voor nieuwste voorjaarsmode. Foto: Jos Betting

Tjokvolle terrassen en volop vermaak tijdens modeshow

LICHTENVOORDE - Modellen showden afgelopen zondag de nieuwste mode in het centrum van Lichtenvoorde. Honderden belangstellenden verzamelden zich rondom de catwalk op de markt om op de hoogte gebracht te worden wat komend seizoen hip is. Straattheater en living statues zorgden voor vermaak in de met ballonnen versierde winkelstraten. De deuren van de winkels stonden uitnodigend open en de terrassen zaten tjokvol.

Door Dinès Quist

De ondernemers van Lichtenvoorde hebben alles uit de kast gehaald om hun publiek te vermaken en met succes. Massaal kwamen mensen op de been om te genieten van alles wat het centrum te bieden had op deze koopzondag. Rondom de catwalk stonden jong en oud in grote getale, sommigen wachtend op bekenden die vandaag mannequin mochten zijn. Ook op het terras was het goed vertoeven met zomerse temperaturen en zicht op de modeshow midden op de markt. De show werd geopend met een dansoptrede van MOTIVEdance. Lot (10) kijkt na haar dansoptrede samen met haar zusje Suus (7) kritisch naar de bloemmotieven op de broek van een model en overlegt met haar zusje of ze het mooi zullen vinden. Voordat ze eruit zijn komt de echte reden van hun interesse in de mode de catwalk opgelopen, hun juf in een blauw mantelpakje. Dat vinden ze pas mooi.
Niet alleen juffen weten van de nieuwste mode. Hippe kinderen lopen ook over de rode loper met ballonnen stevig in hun vuistjes geklemd. Kleuterjuf Sabine kwam speciaal vanuit Groenlo om haar schatjes in gekleurde rokjes te zien paraderen en zette ze veelvuldig op de foto.

Vermaak op straat
Kinderen die niet de bühne op hoefden, konden zich laten schminken of mooie ballonfiguren laten maken bij een vrolijk gekleurde dame. Het publiek werd muzikaal vermaakt door PEERtof theater die met hun bolderkar vol instrumenten zich een weg baande door de menigte en melodietjes liet klinken aan terrastafeltjes om mensen beduusd achter te laten na egostrelende liedjes. Ook werd het publiek getrakteerd op een kappersdemonstratie, op het podium lieten zij in hoog tempo zien hoe je van saai haar een modern kapsel maakt. Degene die door de straten slenterden hadden grote kans de blauwglimmende living statues tegen het lijf te lopen. De schilderij-achtige levende standbeelden nodigden passanten uit op hun stoel plaats te nemen voor een foto. Een meisje met een knalroze suikerspin, gekregen van de suikerspintante in de roze caravan op de hoek van de varkensmarkt, verschuilde zich achter haar spin toen ze werd uitgenodigd op de stoel voor een foto.
Het publiek heeft geen haast huiswaarts te gaan na de tweede en laatste modeshow van die middag, maar blijft liever nog wat naborrelen op het terras. De ondernemers kunnen met een beetje hulp van de goedgezinde weergoden terug kijken op een succesvolle modezondag.

Meer berichten