Jan Peter Balkenende en Mireille Wopereis bij de electrocar.
Jan Peter Balkenende en Mireille Wopereis bij de electrocar. (Foto: State of Art)

Careaz blij met gesponsorde electrocar

LICHTENVOORDE - Tijdens de sponsoravond van de Achterhoek Tour Rally bij State of Art in hartje Lichtenvoorde, naast vrijwilligers, sponsoren en genodigden, waaronder wethouder Jos Hoenderoom, ook een afvaardiging van Careaz die deze avond een bijzonder cadeau in ontvangst mag komen nemen. "Het was vorig jaar een bijzonder jaar", begint Martijn Mateman, managing director van State of Art. "Het was de tiende editie van onze Achterhoek Tour Rally. Daarnaast bestond State of Art 30 jaar en de Albert Westerman Groep 80 jaar. Wij hebben mooie cheques bij elkaar verzameld voor het goede doel. Zo hebben we al ruim 8.500 euro uitgegeven aan De Zonnebloem en hebben hiermee vele ouderen in deze regio een fantastische dag uit kunnen bezorgen."

Door Henri Walterbos

"Dan hebben we nóg iets bijzonders. Mede door de jubilea van afgelopen jaar hebben we meer geld bij elkaar verzameld en heeft ook State of Art 10.000 euro in de pot gedaan. Dat heeft het mogelijk gemaakt dat we iets heel bijzonders aan konden schaffen voor onze gemeenschap. Iets bijzonders waarbij wij ouderen of mensen met een mobiele beperking in onze regio weer mobiliteit kunnen verschaffen." Dan verzoekt Mateman het team van Careaz dat aanwezig is naar voren te komen voor het zeer heuglijke moment. "Wij bieden jullie graag een electrocar aan en hebben een speciaal iemand in ons midden die de eer op zich gaat nemen en jullie letterlijk de sleutels gaat overhandigen."


Nieuwe vorm van mobiliteit
Dan stijgt de spanning, klinkt de soundtrack van Rocky, 'The eye of the tiger', en komt de in glimmende State of Art kleuren uitgevoerde electrocar aangereden met achter het stuur niemand minder dan voormalig minister-president Jan Peter Balkenende, fervent Achterhoek Tour Rally deelnemer. "Wat een heerlijke rit in deze auto," vertelt hij de aanwezigen nadat hij breedlachend uitgestapt is. "Ik vind het fantastisch dat dit mogelijk is gemaakt. Deze electrocar leidt tot een nieuwe vorm van mobiliteit. Er zijn zoveel mensen die niet toekomen aan mobiliteit in Nederland, door leeftijd, gezondheid of achtergrond. Dit is een prachtig voorbeeld van mensen in verbinding met anderen brengen. Dat geeft een ontzettend goed gevoel. Ik ben zelf iemand die houdt van mobiliteit. Ik wens jullie er zeer veel geluk mee." Vervolgens worden de sleutels overhandigd aan Careaz medewerksters Nicolette van den Hurk en Mireille Wopereis, waarvan laatstgenoemde kartrekker van het project is. "We zijn ontzettend blij en dankbaar voor dit gebaar," vertelt Wopereis met de sleutels in haar handen bij de electrocar staand. "Hiermee is straks een laagdrempelige vervoersvoorziening voor Lichtenvoorde een feit. Ouderen en kwetsbare mensen, binnen een straal van vijf kilometer vanaf de standplaats Antoniushove, kunnen hiermee op eenvoudige wijze naar de markt, familie, een huisarts of de supermarkt. Het is fijn dat mensen die minder mobiel zijn hun alledaagse bezoekjes kunnen brengen en dit inwoners helpt om hun sociale contacten te blijven houden en verstevigen. Het is een prachtige vervoersvoorziening die bestuurd gaat worden door de veertien vrijwilligers die zich hiervoor hebben opgegeven."

Gratis ritten
De electrocar is mede mogelijk gemaakt door een donatie van het Oranje Fonds en medewerking van de gemeente Oost Gelre. Beiden dragen bij in de kosten voor onderhoud, stalling, accu's, verzekering, en dergelijke. Careaz zorgt voor de coördinatie van het project. De ritten zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage via de chauffeur is van harte welkom en bestemd voor het onderhoud van het voertuig. Op 17 april krijgt ook Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé in Groenlo haar eigen electrocar.

'Fantastisch moment'
Wethouder Hoenderboom vertelt eveneens blij te zijn met het gebaar, niet nadat hij eerst Jan Peter Balkenende de hand heeft geschud als CDA-wethouder, waarmee hij zich bijzonder vereerd zegt te voelen. "Een fantastisch moment," bekent hij. Dan over de electrocar. "Het benadrukt maar weer dat goede maatschappelijke voorzieningen beginnen bij een sterke economie en een gezond bedrijfsleven." Met ingang van maandag 16 april is de electrocar in gebruik. Mensen die gebruik willen maken van de electrocar kunnen zich in verbinding stellen met de dienstdoende chauffeur, die de electrocar-telefoon bij zich heeft. Maandag tot en met vrijdag, van 8.30 tot 17.00 uur kan de electrocar gereserveerd worden. Telefoonnummer 06-2215 4721.

Meer berichten