Foto: PR
Foto: PR Foto: PR

Gertie Hobelman Brabants kampioen!

Algemeen

LICHTENVOORDE - Wat was het een genot om naast de baan te staan bij het Brabants Kampioenschap dat op 7 april op de baan van FCC Nuland werd gehouden. Onder een stralende zon met daarbij een heerlijk windje was het goed toeven daar in het Brabantse land. In de klapstoel, met het hoofd in de zon naar fantastische BMX-wedstrijden kijken. Wat wil je nog meer? En thuis maar vertellen dat zo'n dag zo intensief is voor rijders, maar vooral ook voor de begeleiders…….

De FCCL had zich dit weekend opgedeeld. De ene helft zat bij de TC in Heiloo terwijl de andere helft probeerde om Brabants Kampioen te worden. En we hebben er eentje hoor in de persoon van Gertie Hobelman. Wat reed hij wederom fantastisch. En er was er nog eentje heel dichtbij. Finn Biesbroek is de laatste weken in bloedvorm en wist ook deze keer weer het podium te bereiken. Een fantastische 3de plek voor Finn.

Kevin Waalders (Cruisers 16-30jr) en Kevin Brethouwer (jongens 16-17) waren ook op dreef en sleepten allebei een hele knappe 5de plaats in de wacht. Ook Levi Hubers reed weer bijzonder goed. Levi (jongens 7) eindigde op een zeer mooie 6de plek. Timo Boesveld behaalde een hele goede 7de plek in de promotieklasse en Joppie Roosendaal (jongens 4/5) had zich volledig leeg gefietst in de manches en heel knap een finaleplek opgeëist. Daarna waren de beentjes leeg. Maar het doel was bereikt voor Jop. Een geweldige 8ste plek en een beker in de tas mee naar huis.

Al met al was het weer een hele mooi BMX-dag. Topweer, mooie ritten en een strakke organisatie. Hopen dat het over twee weken ook zo is bij het Gelders Kampioenschap in Geldermalsen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant