Bestuur van stichting Oranjepodium: Vincent Doppen, Jos Doppen en André van Gaalen. Foto: Annekée Cuppers
Bestuur van stichting Oranjepodium: Vincent Doppen, Jos Doppen en André van Gaalen. Foto: Annekée Cuppers

Oranjepodium Zieuwent bol van de livemuziek


ZIEUWENT – De tenten van Paaspop zijn amper opgeruimd of het volgende evenement staat al weer te gebeuren in het doorgaans zo rustige Eumkesdorp. Koningsdag 27 april is de primeur van het Oranjepodium. Van 16. 00 uur tot middernacht is er volop livemuziek bij café Bruntjes (Het Witte Paard) in Zieuwent. Vincent Doppen, Jos Doppen en André van Gaalen vormen de kersverse organisatie van de nieuwe stichting Oranjepodium.

Door Annekée Cuppers

André vertelt: "Jos en ik hebben elkaar leren kennen bij Zieuwent Live en zijn van daaruit samen verder gaan spelen. Zo'n vijf jaar geleden vonden we dat er in Zieuwent wel wat meer te beleven mocht zijn op het gebied van livemuziek. Samen met Vincent zijn we toen begonnen om met Koningsdag bands te laten spelen bij Het Witte Paard. Dat sloeg zo aan dat we het jaar erop hier een vervolg aan hebben gegeven. Gaandeweg groeide het aantal bands en voor je het weet, heb je een heel programma."

Klaar voor de toekomst
Tijd om een stichting op te richten en het allemaal wat professioneler aan te pakken. Jos: "Door het oprichten van een stichting kunnen we in de toekomst het evenement ook wat breder trekken. Denk aan cabaret en andere culturele optredens. Maar voor nu gaan we eerst de muziek uitbreiden. Vanaf 16.00 uur spelen een zevental bands in het café. Bij goed weer kunnen de serredeuren open en ontstaat er een gezellige overloop met de tuin. We hebben een groot paviljoen gehuurd waarin tussen het wisselen van de bands door, akoestische muzikanten optreden. Ook is er een website en facebookpagina om mensen te informeren en hebben we banners laten maken. Zo hopen we een heel gemêleerd publiek richting Zieuwent te trekken en te trakteren op een gezellige, muzikale Koningsdag."

Gevarieerd programma
De programmering is inmiddels bekend. De bands Constant Sorrow, Penney and the Hippies, New Relics en Bobline treden Koningsdag aan op tijdens het Oranjepodium in Zieuwent. Vincent: "Vooral in de begintijd hadden we met name Zieuwentse muzikanten, logisch natuurlijk, want die lijntjes zijn kort. Maar een connectie met Zieuwent is beslist geen voorwaarde voor de keuze van de bands. Zo heeft de formatie Bobline een Twents-Achterhoekse bezetting. Ook zijn we bijzonder blij dat we de jongerenbands Yo!Mama en Out of Nowhere hebben kunnen strikken. Zij hebben al eerder bij diverse optredens laten zien wat ze in huis hebben en verdienen daarom een serieuze plek in de programmering. Ook trekken zij weer net een ander soort publiek wat de sfeer alleen maar ten goede komt."

Sing-songwriter gezocht
Met het gevarieerde programma weten liefhebbers van livemuziek uit omgeving Oost Gelre waar ze Koningsdag terecht kunnen. Voor de akoestische intermezzo's tijdens het wisselen van de bands is echter nog plek voor een sing-songwriter. Vincent: "Naast Slechte Thijsvertering en de Hippies akoestisch is er nog ruimte voor een extra artiest. Daarom komen wij graag in contact met sing-songwriters uit de regio die hun repertoire in een laagdrempelige setting aan het publiek willen presenteren. Geïnteresseerden kunnen via info@oranjepodium.nl contact met ons opnemen."

Het Oranjepodium op Koningsdag start om 16.00 uur, aansluitend op de kinderrommelmarkt, bij café Bruntjes in Zieuwent. De toegang is gratis.


www.oranjepodium.nl
Facebook/oranjepodium

Meer berichten