Magic Festival 2017. Foto: Joris Raaijman
Magic Festival 2017. Foto: Joris Raaijman

'Magic Festival' tweede editie op 25 augustus

Algemeen

'De kleinste details kunnen een festival maken of breken'

Door Henri Walterbos

LIEVELDE - Een nieuw dancefestival met de focus op aankleding en beleving. Zo werd een jaar geleden de eerste editie van het Magic Festival op en rondom het terrein de Engelse Schans aangekondigd. Het festival, met de nadruk op hardstyle en hardcore, maakte direct al indruk bij de bezoekers, zowel uit eigen regio als uit de rest van Nederland. Jaren daarvoor begon het voor organisatoren Jeroen Koster en Niek Lansink van District East Events uit Groenlo met een droom: een eigen Achterhoeks dancefestival op het terrein van de Besselinkschans, waarin aspecten van de natuur terugkomen in de aankleding. 'Magic' indoor, bij City Lido, was inmiddels in heel Oost-Nederland al wel bekend, maar een outdoorfestival is geheel andere koek.

Achterhoeks gemoedelijk
De vrienden kennen het terrein op hun duimpje en zijn thuis in de hardstyle-scene. Van meet af aan zagen ze het al helemaal voor zich. Dit in combinatie met een jonge ondernemersgeest, gemixt met Achterhoekse nuchterheid, een grote motivatie en veel plezier in hetgeen ze doen. "Ik heb festivals als Sunburn (India), Kazantip (Oekraïne) en psy trance party's in Zuid Afrika bezocht, maar we zijn ook liefhebbers van de Zwarte Cross," waarmee Niek alles zegt. "Al die ervaringen neem je mee." De sfeer moest Achterhoeks gemoedelijk zijn, op de affiche echter geen bescheidenheid. Er werd direct uitgepakt met grote namen uit de harddance-wereld, waarbij tevens het visuele aspect niet vergeten werd en podia werden voorzien van strakke led-, licht- en lasershows. "De kleinste details kunnen een festival maken of breken", vindt Jeroen. Niets werd dan ook aan het toeval overgelaten.

Naamsbekendheid opbouwen
Zaterdag 25 augustus 2018 vindt de tweede editie van het Magic Festival plaats, op het terrein naast de Engelse schans in Lievelde. "Het is het terrein dat normaliter gebruikt wordt door de hondenclub. We houden het dit jaar iets compacter en gaan meer met het decor doen, lampen in het bos hangen en dat soort zaken," schetst Jeroen alvast het plaatje. "We willen meer diepte creëren en willen er visueel alles uithalen. We zullen ook de buurt binnenkort informeren. We zullen hier met de opstelling en indeling van het terrein rekening mee houden." Evenals afgelopen jaar doen we zaken met lokale en regionale ondernemers, zoals Grolsch, de Klok Drankenhandel en De Timp. Dat voelt goed en staat voor kwaliteit," aldus Niek en Jeroen vult hem aan. "We kijken met een goed gevoel terug op vorig jaar. Voor een eerste keer zijn we tevreden. Je moet je van nul af aan bewijzen, naamsbekendheid opbouwen. Het is goed om te horen dat mensen het geluid en de strakke licht- en ledshow goed vonden. Dat vinden we belangrijk."

Toppers en jong talent
De mannen nemen met niets minder genoegen dan met enkel de top op het gebied van hardstyle en hardcore: Warface, Partyraiser, DJ Thera, D-Sturb, MYST, Deadly Guns, The Machine Live, Artifact, Rejecta, Jay Reeve, JNXD, MC Livid. Daarnaast jong talent uit eigen regio, zoals Julian Raasing uit Lichtenvoorde.

Info
Magic Festival begint om 13.00 uur en gaat door tot 01.00 uur. De kaartverkoop gaat donderdag 12 april om 19.00 uur van start. Er zijn een beperkt aantal tickets verkrijgbaar voor 24,95 euro, reguliere tickets kosten 29,95 euro, en zijn te bestellen via www.magic-festival.nl. Meer info: http://Facebook.com/magicfestivalofficial.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant