Na Aalten nu ook podium in Almelo voor Bart Klein Nienhuis.
Een mooie derde plek in Almelo voor Bart Klein Nienhuis. Foto: PR
Een mooie derde plek in Almelo voor Bart Klein Nienhuis. Foto: PR

Na Aalten nu ook podium in Almelo voor Bart Klein Nienhuis.

LICHTENVOORDE - Bart Klein Nienhuis uit Lichtenvoorde had Koningsdag een dilemma. Ga ik naar het gemeentehuis en daarna door naar het hoofdpodium op de markt voor de verkiezing sporttalent van Oost Gelre 2018 of ga ik koersen. Aangezien Bart uitkomt voor het opleidingsteam Monkey Town te Purmerend was de keus niet zo moeilijk. Zoals het een echte sportman betaamt, ging Bart koersen. Dat leverde hem een mooie derde plaats op én een leuke verrassing vanaf het thuisfront.

Broer Siebe ging naar de verkiezing. Ook hij is wielrenner en weet wat het betekent als je om je prestaties vermeld wordt. Bart streed voor wat ie waard was in de koningsronde te Almelo. De Zwaluwen uit Almelo waren er op gebrand te winnen. Ze waren sterk vertegenwoordigd met ongeveer veertien renners. Bart was in Almelo met Niels van Ekeren. Niels staat bekend als een van de sterkste renners van Nederland. Als tweedejaars junior kon hij Bart, eerstejaars junior, goed sturen en ze hebben echt gestreden voor wat ze waard zijn. Jesse Morsink van de Zwaluwen mocht alleen op pad en het blok dat gevormd werd, hield stand. Met twintig seconden voorsprong won hij. In de laatste kilometer was Rick Pluimers nog vertrokken en deze hield ongeveer tien seconden over.

De sprint van het peloton werd gewonnen door Bart Klein Nienhuis. Weer een derde plek maar super tevreden. Nu even bellen met het thuisfront. Als verrassing hier verkozen tot sporttalent van het jaar van Oost Gelre. De dag kon niet meer stuk. Bart wil dan ook namens deze weg iedereen bedanken die op hem gestemd heeft. Hij vind het een eer dat hij genomineerd was en super dat hij verkozen is. Wel jammer dat hij er niet bij kon zijn maar een podium in Almelo maakte dat helemaal goed.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden