Door naar de eerste klasse! Foto: PR
Door naar de eerste klasse! Foto: PR

ZPC Livo kampioen nationale competitie

LICHTENVOORDE - Tijdens de Nationale Zwemcompetitie 2de klasse Regio Oost, ronde 5, die op zondag 22 april in het zwembad "Meekenesch" werd gezwommen, is het zwemploeg van ZPC LIVO kampioen gelukt kampioen te worden. De ploeg mag daarom volgend seizoen door naar de eerste klasse.

Op respectabele afstand werden TZC-Vahalis uit Tiel en SG Bommelerwaard uit Zaltbommel en Kerkdriel respectievelijk tweede en derde. ZPC LIVO eindigde maar liefst ruim 450 punten ofwel seconden voor de nummer twee en dat mag je gerust een groot gat noemen. Van de vijf rondes werden er vier door de Lichtenvoordse vereniging gewonnen en op de andere eindigden ze als tweede, waardoor het kampioenschap nu een feit is. Kortom een geweldige prestatie, waarop alle zwemmers, hun coaches,trainers, officials en vrijwilligers van de club, ouders en supporters trots mogen zijn. Het zal volgend seizoen een pittige klus worden om in de hoogste regionale klasse goed mee te draaien, maar dat is dan een prachtige uitdaging.

Er werden ondanks de hoge temperatuur van het water vele persoonlijke records en ereplaatsen en ook een enkele Gelderse limiet gezwommen. Als eerste eindigden de meisjes estafetteploeg 4x 50 meter vrije slag, bestaande uit Aline Meuleman, Indy te Molder, Lieze Heuvels en Isha Brouwer en de gemengde estafette 8x 50 meter vrije slag, bestaande uit Mick Wiegerinck, Aline Meuleman, Ruud Schutten, Lieze Heuvels, Ivar Visser, Isha Brouwer, Bram Tombergen en Indy te Molder. De tweede ploeg van ZPC LIVO eindigde vlak achter de Groenlose Zwemvereniging zeer verdienstelijk als 4de op slechts 14 honderdste seconden en bestond uit Sam Maes, Lynn Rötter, Tjalle Berentsen, Mijntje Wopereis, Jesse Beerten, Senna te Molder, Mart Bluiminck en Tara Visser. De estafetteploeg jongens 4x 50 meter wisselslag, bestaande uit Tijmen Lensink, Ruud Schutten, Ivar Visser en Jesse Beerten tikten keurig als tweede aan.

Individuele eerste plaatsen werden behaald door Tom Oonk op de 50 meter vlinderslag en 50 meter vrije slag, Senna te Molder op de 100 meter vrije slag, Mick Wiegerinck op dezelfde afstand, Aline Meuleman op de 100 meter wisselslag en de 100 meter rugslag, Isha Brouwer op de 50 meter rugslag en 100 meter vrije slag, Ivar Visser op de 50 meter rugslag, Indy te Molder op de 200 meter wisselslag, Mart Bluiminck op dezelfde afstand, Ruud Schutten op de 100 meter rugslag en Bram Tombergen op de 50 meter vrije slag. Als tweede tikten aan Mijntje Wopereis op de 100 meter vrije slag, Lieze Heuvels op de 100 meter wisselslag en de 100 meter rugslag, Ruud Schutten op de 100 meter wisselslag, Jesse Beerten op de 100 meter rugslag, Jip Vreuls op de 50 meter vrije slag en Ivar Visser op de 100 meter vrije slag. Op de derde plek eindigden Sam Maes op de 100 meter vrije slag, Amber Knufing op de 50 meter vrije slag, Bram Tombergen op de 200 meter wisselslag, Maud Schutten op de 50 meter vrije slag, Mijntje Wopereis op de 50 meter schoolslag en Tijmen Lensink op de 100 meter rugslag.

Verder hadden de volgende zwemmers een aandeel in het behaalde kampioenschap: Quinty Lukkassen, Naomi Oolthuis, Kirsten Remerie, Emma Schutten, Caya Verbruggen, Ceress Visser-Fiering, Eline Vonhof, Karyn Wopereis, Chris Bluemink, Niels Bouwmeester, Teun te Brake, Kian ten Haaff, Tristan Knufing en Ruben Knufing.

Meer berichten