De Kinderspelen en de Zeskamp gelijktijdig op het KSH-terrein.
De Kinderspelen en de Zeskamp gelijktijdig op het KSH-terrein. (Foto: Henri Walterbos)

'Als je een goede kermis wilt houden, dan moet je investeren'

HARREVELD-Nadat de eerste lentekriebels onlangs voor het eerst voelbaar waren, heeft Harreveld nu 'last' van pinksterfestijnkriebels. Het jaarlijkse 'dorpsfeest' is aanstaande en staat weer stevig in de steigers. De fundering is stevig onder het pinksterfestijn-bouwwerk dat jaarlijks een opfrisbeurt krijgt. Zo blijft het bouwwerk altijd in een goede staat. Nieuw dit jaar is de Kelnerrace op zondagmiddag waar duo's zich dezelfde dag voor op kunnen geven. Spektakel en hilariteit verzekerd.

Door Henri Walterbos

Zaterdagmiddag 19 mei start het pinksterfestijn met de zeskamp en de kinderspelen met spectaculaire spelonderdelen op het KSH-terrein. De zondag staat het borreluurtje op de rol met de Schoapenscheerders en een vrolijke noot van Fons Monasso. "Het is een gezellig onderonsje voor zowel ouderen als jongeren. Je ziet dat er ieder jaar meer jongeren op af komen. Dat is alleen maar leuk," vindt Renate Donderwinkel van het Feestcomité. Dezelfde morgen is er binnen in het café het traditionele kaarten voor de liefhebbers. 's Middags de Kelnerrace. Maandag staat de kermis in het teken van het vogelschieten, een onderdeel dat zich nog steeds in een zeer grote belangstelling mag verheugen. "Van de 200 deelnemers afgelopen jaar waren er zeker 80 dames," weet Rob klein Holkenborg nog. "Naast het schieten hebben we als extra onderdeel tussendoor ook nog boogschieten."

Gratis entree
Voorzitter Jos Weikamp is trots op de eigen kermis. "Iedereen werkt mee en bijzonder is toch wel dat de entree in de tent gratis is. Best wel uniek." "En iedereen is welkom," vult Greet Kodde van café de Boer aan. "Als je een goede kermis wilt houden, dan moet je investeren. Dat kost geld en moet je misschien de entree laten vallen, zoals wij doen. Ook met Premium en DJ Milo op zaterdagavond, Boh Foi Toch op zondagavond en Los Nederpop en King Boogie maandag." Er wordt aan elke leeftijdsgroep gedacht. Op zondagmiddag is er voor de kinderen LamART theater, in een creatieve caravan, en twee dagen lang ook weer de zandbak. Vanwege succes geprolongeerd voor de allerkleinsten. KSH volleybal zal dit jaar de tent op het kermisterrein bemannen met extra activiteiten, zo werd beloofd. "Op zondag en maandag organiseren ze zelfs een extra activiteit met actie, spektakel en geluk."Facebook: Pinksterfestijn Harreveld

Meer berichten