Foto: Achterhoek Nieuws stockphoto

Brievenbussen verdwijnen uit Oost Gelre

OOST GELRE - Vanaf zaterdag 2 juni past PostNL het netwerk van brievenbussen in het noorden en oosten van Gelderland aan. De reden voor de verandering is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, worden verwijderd of verplaatst naar locaties waar veel mensen komen. In Oost Gelre gaat het om 7 locaties.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houden wij rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet

In de gemeente Oost Gelre blijven 27 brievenbussen en verdwijnen er 7. Het gaat in Groenlo om brievenbussen aan de Elshofweg, de Emmasingel en de Kardinaal de Jongstraat. Voor Lichtenvoorde geldt dit voor de locaties Bentinckstraat, Rembrandtplein, Aaltenseweg en Het Brook. De overige locaties blijven ongewijzigd.

Meer informatie
Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

Meer berichten