Slechts drie plastic bekertjes

Beste bazin van De Olde Tram,

Heel Nederland vierde afgelopen zaterdag Bevrijdingsdag met het binnenhalen van het bevrijdingsvuur uit Wageningen. Een stralende dag, een fijne sfeer en honderden mensen op de been voor wat beloofde een geweldige dag te worden. Met zo'n 20 leden van de Rainbowband in vol ornaat gestoken, hadden we ons verzameld bij cafetaria De Olde Tram aan de Varsseveldseweg in Lichtenvoorde. Vanaf dat punt mochten we straks al trommelend voorop in de stoet de lopersgroep begeleiden naar de markt. Een eervolle taak waar de leden al wekenlang met een gezonde spanning naar toe hadden geleefd.

Het was zomers warm die middag en de aankomst van de delegatie liet langer op zich wachten dan gepland. Fijn dat we nog even een plekje in de schaduw op het terras van De Olde Tram kunnen gebruiken om de groep niet onnodig in de volle zon te laten wachten. Gelukkig hebben we flessen water bij ons om de dorstige muzikanten en vendeliers op tijd van het broodnodige vocht te kunnen voorzien. Dom dom dom, in de haast zijn de bekertjes thuis op het aanrecht blijven staan... Maar even binnen bij De Olde Tram vragen.

"Zou ik drie bekertjes kunnen krijgen voor de leden van de Rainbowband? We hebben wel water bij ons maar zijn de bekertjes vergeten." Het aanwezige personeel gaat even achter met u overleggen. Met een zwaai gaat daarna de deur open en krijg ik, op blaffende toon, van u te horen dat dit toch niet kan, dat we niet zomaar met zo'n groep het hele terras in beslag kunnen nemen. Hoe moet dat met uw klanten dan? Vol verbazing kijk ik u aan. De groep heeft slechts twee bankjes in beslag genomen, nog geen derde van het hele terras. Maar behalve dat er meer dan voldoende ruimte is voor de klanten, schiet vooral uw onbeschofte benadering mij in het verkeerde keelgat. "Dus met andere woorden, wij zijn hier niet welkom en of ik maar even met de hele club wil opzouten?" Op dat moment komen er leden binnen van het Comité 4 en 5 mei en kunnen we, na enig overleg, alsnog bekertjes krijgen, zoveel we willen.

Jammer dat het zo heeft moeten lopen. Die fantastische middag heeft nu wel een beetje zijn glans verloren en enkele orkestleden zijn zichtbaar aangeslagen. Kijken steeds om zich heen, willen van de begeleiding keer op keer weten of ze echt wel mogen blijven zitten tot ze aan de beurt zijn.

Beste bazin van De Olde Tram, was het nu echt nodig om zo bot, zo klantonvriendelijk te reageren op een eenvoudig verzoek? We vroegen enkel om drie plastic bekertjes. En zelfs als het u echt niet paste dat wij even ongevraagd van uw 'gastvrijheid' gebruik maakten, had u dat ook op een fatsoenlijke manier kunnen zeggen. We zijn ten slotte allemaal gewoon mensen en verdienen het om met respect behandeld te worden. Zeker op zo'n dag als Bevrijdingsdag.

Was getekend,

Namens begeleiding Rainbowband,

Tonnie Weikamp, Leo Nienhuis, Willy Engelbarts en Dorien Harbers


Meer berichten