Ouders voor ouders. Foto: Samen in Oost Gelre
Ouders voor ouders. Foto: Samen in Oost Gelre

Ouderavond 'Onder invloed' over pubers, alcohol en drugs

OOST GELRE - De eerste ouderavonden kunnen als een succes beschouwd worden. Adviezen, praktische tips, interactie. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Een van de vervolgen is het oprichten van de werkgroep 'Ouders voor ouders', een initiatief van de gemeente Oost Gelre in samenwerking met jongerenwerk Mazzel.

Door Henri Walterbos

Talie Wijlens van Mazzel hierover. "De naam zegt het al. Deze groep ouders is er voor andere ouders. Een gesprek, een discussie, een klankbord om samen thema's te bespreken waar ouders zich zorgen over maken of waar ze meer over willen weten. Een belangrijk thema voor ouders voor ouders is alcohol- en drugsgebruik onder jongeren. Deze ouders voor ouders kom je tegen als je buurvrouw, je collega of de ouder van een vriend(in) van je kind. Maar ook bij wat meer officiële gelegenheden zijn ouders van ouders gesprekspartner. Er hebben zich op dit moment zes ouders aangemeld om deel te nemen aan dit initiatief en inmiddels zijn er drie bijeenkomsten geweest. Ben je ouder en wil je graag deelnemen aan deze groep? Neem dan contact op met jongerenwerk Mazzel."
De reacties op de ouderavonden deed betrokkenen besluiten op de ingeslagen weg door te gaan en wederom een ouderavond te organiseren. "Het zijn avonden vol tips, adviezen en interactie, waarbij ouders volop de gelegenheid krijgen mee te denken, mee te praten." Op donderdag 24 mei vindt wederom een ouderavond plaats. Theatergroep Playback verzorgt de interactieve voorstelling 'Onder invloed,' oftewel terugspeel-theater. "Op basis van echte praktijksituaties worden er scènes gespeeld door een tweetal acteurs waarbij ouders de mogelijkheid hebben mee te denken en te discussiëren. We hopen met deze avond handvatten te bieden die men heeft gemist in de voorgaande avond. Het wordt dus een praktische en leerzame avond," verwacht Wijlens.

Tevens zullen aanwezig zijn jongerenwerk MAZZEL, Iriszorg, het Jongerenloket van de gemeente Oost Gelre en een stand met informatie over 'Ouders voor ouders'. De avond vindt plaats in ruimte 'de Kapel' van Marianum Groenlo, Deken Hooijmansingel 1. De avond begint met een koffie/inloop om 19.00. De voorstelling start 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Aangezien er maximaal 150 deelnemers aanwezig kunnen zijn is opgave vooraf gewenst middels http://bit.ly/ouderavond24mei2018. Alle ouders met pubers ontvangen een uitnodigingsbrief van de gemeente Oost Gelre. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Iris Wijnands: i.wijnands@oostgelre.nl of (0544) 39 34 03.

Meer berichten