Bloemen als bedankje voor opa Bluiminck. Ook op de foto kleindochter Naomi en voorzitter Frank Spiekker. Foto: Nora Baks
Bloemen als bedankje voor opa Bluiminck. Ook op de foto kleindochter Naomi en voorzitter Frank Spiekker. Foto: Nora Baks

Opa Bluiminck is St Caecilia gul gezind

LICHTENVOORDE - Soms gebeuren er in het bestaan van een vereniging dingen die het waard zijn om even bij stil te staan. Bij de harmonie speelt Naomi Bluiminck op de hoorn. Deze enthousiaste muzikante beleeft veel plezier aan het spelen binnen de vereniging. Ook haar opa draagt de vereniging een warm hart toe en verraste St. Caecilia dit voorjaar met twee splinternieuwe dwarsfluiten. Kwalitatief goede dwarsfluiten die inmiddels binnen de vereniging hun plekje hebben gevonden. Er werd nog net geen ruzie om gemaakt.

De vereniging is 'opa Bluiminck' uiteraard heel erg dankbaar voor dit mooie gebaar. Daarom werd op 15 april na afloop van het concert bij 't Zwaantje de heer Bluiminck naar voren geroepen door voorzitter Frank Spiekker. Hij richtte een woord van dank tot opa Bluiminck en gaf hem een mooie bos bloemen.

De vereniging heeft zich inmiddels al weer nuttig gemaakt voor de gemeenschap door op 4 mei muzikale invulling te geven bij de dodenherdenking. Daarnaast hebben ook een aantal leden deelgenomen aan het Bevrijdingsorkest Oost Gelre dat op 5 mei de hardlopers een warm onthaal gaf tijdens het rondbrengen van het bevrijdingsvuur op diverse plaatsen binnen onze gemeente. Op 7 juli geeft St. Caecilia een concert dat de luisteraar meeneemt in Franse sferen.

Naast het maken van leuke muziek staat bij de vereniging de gezelligheid hoog in het vaandel. En iedereen kan mee doen én blijven doen want muziek maken is een ontspannen bezigheid die je levenslang kunt beoefenen. Loop gerust eens binnen bij Den Diek op maandagavond (harmonie) of woensdagavond (drumband) om een repetitie bij te wonen. De vereniging verwelkomt nieuwe leden graag in hun midden.

Meer berichten