Mendy Kramer en Sophie Reukers mogen de wisselbeker mee naar huis nemen. Foto: Ronald Hummelink
Mendy Kramer en Sophie Reukers mogen de wisselbeker mee naar huis nemen. Foto: Ronald Hummelink

Geslaagde eerste editie Heel Harreveld on Wheels

HARREVELD - Op Hemelvaartsdag werd voor de eerste keer Heel Harreveld on Wheels gereden. Het betrof de eerste editie van een autosterrit en dit werd direct een groot succes.

Ondanks de vele vooraanmeldingen, waren er ook deelnemers die zich spontaan kwamen inschrijven. Vanaf 14.30 uur gingen de eerste deelnemers op pad, Marianne Kampshof met haar uiterst ervaren navigatieteam. En je kon zien dat ze de aanwijzingen goed hadden doorgenomen, de eerste afslag werd dan ook meteen correct genomen. Hierna volgden de overige deelnemers die af en toe aangespoord moesten worden om op tijd te kunnen vertrekken. Soms ging het er wel erg ontspannen aan toe.

Het was prima autosterrit-weer, waardoor alle deelnemers konden genieten van de prachtige route door de Achterhoek. Via Heelweg west en oost ging de route naar Halle Nijman om vervolgens richting Wolversveen en Mariënvelde terug te keren naar Harreveld. Onderweg was er de controle die door bijna iedereen goed gepasseerd werd. Alleen Rick Klumperink had zijn eigen route blijkbaar uitgestippeld. Hij kwam dan ook met zijn bolide aan de verkeerde kant van de finish binnen.

Na het bepalen van de eindtijden kon een eindstand worden opgemaakt. Over de route van 43 km was de perfecte tijd 1:26:00 De langzaamste deelnemer was Hugo Wieggers die er 1:43:43 over deed, de snelste was Lonneke Toebes met een tijd van 1:12:12. Maar de crux was de route met een gemiddelde snelheid van 30 km/h te rijden en hierin waren Sophie Reukers met navigatie van Mendy Kramer de beste met een tijd van 1:26:25. Zij mochten dan ook de wisselbeker en een mooi pakketje in ontvangst nemen. Gezien de enthousiaste reacties kan de organisatie terugkijken op een uiterst geslaagde autosterrit, die volgend jaar op Hemelvaartsdag zeker een vervolg zal krijgen.

Meer berichten