Al vanaf 10 weken enten. Foto: PR
Al vanaf 10 weken enten. Foto: PR

Goedkoop konijnen enten

REGIO - Kleindiervereniging Oost Achterhoek organiseert voor haar leden een gezamenlijke enting tegen de konijnenziekte RHD (Rabbit Haemorrhagic Disease) ook wel VHS genoemd. Geënt wordt tegen beide varianten, de RHD1 en RHD2.

Deze akelige ziekte heeft de afgelopen jaren enorm veel slachtoffers geëist waarop de overkoepelende organisatie, de KLN, heeft besloten voor dieren die tentoonstellingen bezoeken een entplicht in te stellen. Ook konijnen van hobbyhouders hebben baat bij deze enting, het is namelijk een gemene ziekte waarbij de dieren, zonder enige vorm van ziektebeeld, dood in het hok liggen. Voor deze ziekte kan voorbehoedend geënt worden vanaf de leeftijd van 10 weken. Deze enting is voor particulieren met maar 1 of 2 konijnen behoorlijk prijzig. Leden van de Kleindiervereniging kunnen meedoen met de gezamenlijke enting en dan zijn de ent-kosten bijzonder laag, namelijk 3 euro per dier.
Tevens worden binnenkort weer de kippen geënt. Ook hiervoor gelden gereduceerde tarieven. Lidmaatschap van de Kleindiervereniging Oost Achterhoek kost per jaar slechts 15 euro (jeugdleden 7 euro 50).

De eerste entingsronde vindt plaats op zaterdag 19 mei op een nader te bepalen adres in Eibergen. Daarna volgen er, bij voldoende deelname, nog entdagen op 28 juli, 15 september en 13 oktober. Meer info en opgeven kan via: info@kvoostachterhoek.nl of bij Greet Abbink: 06-52466124.

Meer berichten